Malkara Yaylagöne Göleti'nde Balık Katliamı

Tekirdağ'ın Malkara İlçesine bağlı Yaylagöne Köyü Göleti'nde yaşanan çirkin olay Yaylagöne Köyü halkını olduğu kadar tüm Trakya halkını da üzdü.


HABER MERKEZİ


Malkara, Yaylagöne Köyü’nde bulunan göletin kapak vanalarının kimliği belirsiz kişi veya kişilerce açılmak suretiyle yaklaşık olarak 200 dönümün üzerinde bulunan göletteki suyun boşaltılarak ve göletin içerisinde bulunan binlerce balığın ölmesine neden oldu.

Malkara, Yaylagöne göletine giderek ve gazeteci olarak yerinde incelemelerde bulunduk. Okuyucularımız için içler acısı durumları fotoğrafladık. Yaptığımız araştırmalar neticesinde edindiğimiz bilgilere göre göletin suyu ile yaklaşık 3000 dönüm arazinin sulanarak faydalandığını vurgulanmaktadır.

18 Eylül Cumartesi günü bu gölette yaşanan tatsız olaydan sonrada yaptığımız araştırmalarda gölet sorumlularının ortaya çıkmayarak ve de kaçak güreşircesine sorumluluktan kaçanlara bir anlam veremiyoruz. Göletin kapak vanalarını açmak suretiyle suyun boşalmasına ve binlerce balığın da ölmesine neden olanlarında bilinmemesi bizleri hayrete düşürüyor.

Konu ile ilgili olarak, Yaylagöne köyünde ikamet eden 50 yaşındaki Çiftçi Nedim Karahan Yeni Emek Gazetesi Muhabirine yaptığı açıklamada; “50 yıldan beri Yaylagöne köyünde ikamet ederim. Çiftçilik ve hayvancılık işleri ile uğraşıyorum. Ben kendimi bildim bileli köyümüzde böyle bir rezillik görülmedi. Cumartesi günü olayı bende duyduğumda hayretler içerisinde kaldım. Utanç tablosu. Bu kişi veya kişilerce gerçekleştirilen olay Yaylagöne köyü halkını olduğu kadar tüm Trakya halkını da üzdü” dedi.

Bizlerde Yaylagöne Göleti’ndeki balık katliamında olayın kim veya kimler tarafından yapıldığının bulunması için yetkilileri göreve davet ediyoruz. (m.y.)