Mankenlere taş çıkarttılar

Mankenlere taş çıkarttılar

2008-2009 Eğitim öğretim yılı Mesleki Teknik Eğitim Fuarı bünyesinde gerçekleştirilen giyim kursları yılsonu defilesi dün İlimiz Halk Eğitim Merkezi Salonu’nda saat 14.00’da yapıldı. Halk Eğitim Merkezi Teknik Müdür Yardımcısı Hacer Türel’in önderliğinde Giyim Kurs Öğretmenleri Kevser Iskeç, Sevgi Durcan, Ünzile Yılmaz, Nebahat Pehlivan, Nural Yılmaz, Dilek Öntufan’ın destekleriyle ve kurs öğrencilerin büyük başarılarıyla hazırlanan defileye katılım oldukça yüksekti.

 Teknik Müdür Yardımcısı Hacer Türel; “Kadınlarımız erkeklerimizden çok daha aydın olmaya mecburdurlar; Eğer gerçekten ulusun anası olmak istiyorlarsa. Gerçek sanat; El emeği ve alın terinin toplum yararına en iyi şekilde gösterilmesidir dedi ve kadınları ifade eden bir konuya değindi.

 Az sonra giyim öğretmenlerimizin gözetim ve denetiminde kursiyerlerimiz tarafından yapılan çalışmaları sizlerin beğenisine sunacağız. İstemeyerek olabilecek hatalarımızın bağışlanmasını diler sizlere gönülden keyifli dakikalar geçirmenizi temenni ederiz” dedi.

Teknik Müdür Yardımcısı Hacer Türel’in konuşmasının ardından sahneyi hazırladıkları kıyafetleri sunmak üzere kurs öğrencilerine bıraktı.

Abiye kıyafetlerden spor kıyafetlere, günlük giyilen kıyafetlerden kışlık kıyafetlere kadar birçok kıyafetin sahnelendiği defile izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Her yaşa ve her kesime hitap eden bu defile izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Birbirinden marifetli bayanların hazırladıkları kıyafetler yine kendileri tarafından sergilendi.

Katılımın oldukça yoğun olduğu defilede sahne alanların resimlerini çekmek için birbirleriyle yarışan birçok insan vardı flaşlar ard arda patladı.

Gerçek birer mankenden daha alımlı ve daha şık olan kurs öğrencileri güler yüzleriyle de izleyicileri etkilemekle kalmayıp hoş anların yaşanmasını sağladılar.

Kına gecesini, diktikleri kıyafetlerle canlandıran kursiyerler izleyenler tarafından alkışlanarak takdir edildiler.

Defilede proje tabanlı beceri yarışmasında Kırklareli üçüncüsü olan Stöma adlı kıyafet tanıtıldı. Iş, gece, mutfak önlüğü gibi bir çok amaçlı kullanılabilen kıyafet izleyenler tarafından büyük beğeni topladı.

Çok güzel kıyafetlerin tanıtıldığı defilenin sonunda Halk Eğitim Merkezi Teknik Müdür Yardımcısı Hacer Türel desteklerinden dolayı başta kurs öğretmenleri ve ardından kurs öğrencilerine minettarlarını dile getirerek hepsini tebrik etti.