MARÇEP, 34. Bölge toplantısı İğneada'da yapılacak

MARÇEP, 34. Bölge toplantısı İğneada'da yapılacak

Kırklareli'nin Demirköy Ilçesi'ne bağlı Iğneada Beldesi'nde, Marmara Çevre Platformu (MARÇEP) 34. Bölge Toplantısı’nı 13-14 Haziran 2009 tarihleri arasında gerçekleştirecek.

Trakya ve Güney Marmara'da çevre ile ilgili faaliyet gösteren gönüllü sivil toplum kuruluşlarından oluşan bir platform olan MARÇEP, 35.Bölge Toplantısı'nda Iğneda'da buluşuyor.

Divan Kahvesinde yapılacak olan toplantı'nın 1.günü, saat: 12.45'te MARÇEP Sekreteri Yusuf Gürsucu'nun açılış konuşması ile başlayacak.

Toplantıda düzenlenecek olan Panel'de, Uz. Biyolog Okan Can, "Çalınan Sular", Trakya Üniversitesi önceki Rektör Prof. Dr. Osman Inci, "Istanbul Trakya'yı yutacak mı", Prof. Dr. Emre Aysu, "Küreselleşmek Isteyen Kent ve Trakya", Prof. Dr. Cemil Cangir, "Suyumuz öldü! Toprağımızı da kefenleyin diyorlar mı?" panelist olarak katılacaklar.

Toplantının 2.günü ise Akkuş Otel'de saat: 10.00'da yapılacak, MARÇEP Bileşenlerinin bir araya geleceği toplantıda; Yeni Bileşen başvurularının değerlendirilmesi, Termik Santral gibi kirli yatırımlara karşı çalışma programı oluşturulması, Yeni gündem önerilerinin ele alınması ve 35 Bölge toplantısının yeri ve zamanının belirlenmesi görüşülecek.

TEMA'nın da üyesi olduğu toplantıya TEMA Vakfı'nı Temsilen katılacak olan Hakan Dedeoğlu, toplantıda Trakya'nın akciğeri olan Istıranca Ormanları ve su kaynakları ile ilgili çok önemli kararların alınacağını belirtti.

Dedeoğlu, daha sonra açıklamasında, "TEMA Vakfı'nın temel ilkeleri doğrultusunda Su Politikaları; Su kaynaklarının ve Ormanların korunması üzerine Politikalar, Temiz ve içilebilir nitelikli suya erişmeyi temin etmek bir devletin vatandaşlarına sunacağı en üstün haklardan sayılmalıdır" dedi.