Masa tenisi milli takım kampına Kırklareli'nden iki sporcu

Kırklareli masa tenisi Gençlikspor'dan Masa Tenisi Genç milli takımına Kırklareli'nden iki sporcu kampa davet edildiler.

 

HABER MERKEZİ


Son yıllarda Türkiye’de Kırklareli Masa tenisi Gençlikspor takımı almış olduğu başarılı sonuçlarla Masa tenisi Milli takım hocalarının da dikkatini çekti. Almış olduğu başarılar sonucunda 01 – 15 Ağustos 2009 tarihleri arasında Burdur ilinde yapılacak olan Masa Tenisi Genç Milli Takım seçmeleri’ne ilimiz Gençlikspor Masa Tenisi takımının minik sporcuları kulüplerde 2 yıl minik, 2 yıl yıldız, 3 yıl da gençler kategorilerinde de mücadele edebilecektir. Damla Üzel asil, Aysu Aygün ise yedek sporcu olarak bu kampa davet edilmişlerdir,
kampa davet edilen tüm sporcular içindeki yaşları en küçük sporcular, bu oyuncularımızdır.
Damla ÜzeL ve Aysu Aygün son 2 yılın İlköğretim Okulları 1. kademe Masa Tenisi Türkiye Şampiyonluğuna sahip yanı sıra Damla Üzel Minikler Türkiye 3.sü, Yıldızlar Türkiye 5.si, Gençler Türkiye 5.si ayrıca Takım Marmara Bölge Şampiyonluğu bulunmaktadır. Aysu Aygün son 2 yılın İlköğretim Okulları 1. kademe Masa Tenisi Türkiye Şampiyonu takımda yer almış ve Minikler Türkiye 6.sı, Yıldızlar Türkiye 5.si olarak kendilerine bu camiada hatırı sayılır bir yer edindiler. Bunun semeresi olarak ta Milli Takım Kampı’na çağrılma hakkını alınlarının teriyle elde etmiş oldular.
Antrenör Soner Polat da milli takıma çağrılan sporcular için şunları söyledi : “ Her iki sporcumuz da oldukça genç ve başarılıdırlar. Özellikle Damla ÜzeL solak olmasının avantajını yüksek oyun zekâsıyla birleştirerek maçlarda üstün performans göstermektedir. Akıllı, atak ve farklı tekniği ile herkesin dikkatini üzerine çekmeyi başarmış ve birçok kolejden ve özel okuldan da daha bu yaşında transfer teklifleri almaya başlamıştır. Aysu Aygün daha kontrollü ama oyun tekniği, zekâsı ve mücadeleci yapısıyla diğer sporculardan aşağı kalmayacak özel bir yetenek. Ben bu sporcuların Milli Takım Kampı’na birlikte gitmeleri halinde kesinlikle çok iyi derecelerle döneceklerinden eminim. İnşallah öyle olur. Sporcularımız herkes yaz tatilinde dinlenirken salonda sürekli çalışmalarını sürdürmüş ve Milli Takım Kampı’na form grafiğinin zirvesine yakın bir noktaya gelerek kampa hazırlanmışlardır ki onların da ne kadar fedakârlık yaptığını herkesin bilmesini isterim. İlimiz sporseverlerinin bu branşa da gereken özen ve dikkati göstererek ilimizin tanıtımında büyük rol oynayan sporcularımızın sponsoru olmaları konusunda daha duyarlı olmalarını temenni ediyor ve bekliyorum. Hafta içi her gün antrenman salonunda çalışmamız devam etmektedir. İlgilenen ve sporu sevenleri bu antrenmanlara özellikle bekliyorum.” Dedi.
Ayrıca “ masa tenisi grubuna desteklerini esirgemeyen Kırklareli Valiliği’ne, Belediye Başkanlığı’na, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne teşekkürlerimizi sunuyor, desteklerinin devamı halinde ilimize daha büyük başarılar getireceğimize söz veriyoruz”ifadelerine yer verdi .(ek)