Masa Tenisi'nde bir büyük başarı daha yaşandı

Masa Tenisi'nde bir büyük başarı daha yaşandı

İlimiz Masa Tenisi takımlarının aldıkları başarılarla beraber Türkiye Masa Tenisi Federasyonu da ilimize Federasyon faaliyetleri vermeye başladı. Bunların en sonuncusu ve bugüne kadar ki en büyük organizasyon olan Kulüpler Arası Minikler Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası 25-28 Haziran 2009 tarihlerinde ilimiz spor salonunda yapıldı.

Ayrıca Gençlikspor bayan masa tenisi takımımız Türkiye masa tenisi 2. Liginde Türkiye 2.si olarak 1. lige çıkmaya hak kazandı ki, bu da bizim sporcularımız, antrenörlerimiz ve ilimiz için müthiş bir reklam ve başarı oldu. Ayrıca Bedensel Engelliler Masa Tenisi'nde de milli takıma oyuncu göndererek masa tenisinde geldiğimiz noktayı herkese kanıtladık. Kırklareli'nin adı masa tenisi camiasındaki herkes tarafından ezberlendi.

Bütün bu başarılar sonucunda 01 - 15 Ağustos 2009 tarihleri arasında Burdur ilinde yapılacak olan Masa Tenisi Genç Milli Takım seçmelerine ilimiz Gençlikspor Masa Tenisi takımının minik sporcuları   Damla Üzel asil, Aysu Aygün ise yedek sporcu olarak bu kampa davet edildiler. Sporcularımız, kampa davet edilen tüm sporcular içindeki yaşları en küçük sporcu niteliği taşıyorlar.

Üzel ve Aygün son 2 yılın Ilköğretim Okulları 1. kademe Masa Tenisi Türkiye Şampiyonluğu’na sahip olmalarının yanı sıra, Damla Üzel’in Minikler Türkiye 3.sü, Yıldızlar Türkiye 5.si, Gençler Türkiye 5.si ayrıca, Takım Marmara Bölge Şampiyonluğu dereceleri bulunmakta.

Aysu Aygün ise son 2 yılın Ilköğretim Okulları 1. kademe Masa Tenisi Türkiye Şampiyonu’nda takımda yer aldı ve Minikler Türkiye 6.sı, Yıldızlar Türkiye 5.si olarak kendilerine bu camiada hatırı sayılır bir yer edindi. Bunun semeresi olarak ta, sporcularımız Milli Takım Kampı'na çağrılma hakkını alınlarının teriyle elde etmiş oldular.

Antrenör Soner Polat başarılı sporcularımız için şunları söyledi:

“Her iki sporcumuz da oldukça genç ve başarılıdırlar. Özellikle Damla Üzel solak olmasının avantajını yüksek oyun zekasıyla birleştirerek maçlarda üstün performans göstermektedir. Akıllı, atak ve farklı tekniği ile herkesin dikkatini üzerine çekmeyi başarmış ve birçok kolejden ve özel okuldan da daha bu yaşında transfer teklifleri almaya başlamıştır.

Aysu Aygün daha kontrollü ama oyun tekniği zekası ve mücadeleci yapısıyla diğer sporculardan aşağı kalmayacak özel bir yetenek. Ben bu sporcuların Milli Takım Kampı'na birlikte gitmeleri halinde kesinlikle çok iyi derecelerle döneceklerinden eminim.

Inşallah öyle olur. Sporcularımız herkes yaz tatilinde dinlenirken salonda sürekli çalışmalarını sürdürmüş ve form grafiğinin zirvesine yakın bir noktaya gelerek Millli Takım kampına hazırlanmışlardır ki onların da ne kadar fedakarlık yaptığını herkesin bilmesini isterim.

Ilimiz sporseverlerinin bu branşa da gereken özen ve dikkati göstererek ilimizin tanıtımında büyük rol oynayan sporcularımızın sponsoru olmaları konusunda daha duyarlı olmalarını temenni ediyor ve bekliyorum.

Hafta içi her gün antrenman salonunda çalışmamız devam etmektedir. Ilgilenen ve sporu sevenleri bu antrenmanlara özellikle bekliyorum.

Ayrıca masa tenisi grubuna desteklerini esirgemeyen Kırklareli Valiliği'ne, Belediye Başkanlığı'na, Gençlik ve Spor Il Müdürlüğü'ne teşekkürlerimizi sunuyor, desteklerinin devamı halinde ilimize daha büyük başarılar getireceğimize söz veriyoruz.”