Masa Tenisi'nin Minik Kızları Yıldızlar Marmara Bölge Şampiyonu oldu

Türkiye Masa Tenisi Federasyon Başkanlığı tarafından 2009-2010 faaliyet programında yer alan ve Yalova'da 16-17 Ocak 2010 tarihlerinde yapılan 'A Grubu İller Yıldızlar Masa Tenisi Şampiyonası'na 3 Bayan 3 Erkek Takımı ile katılan Kırklareli kafilesi özellikle bayanlarda istediğini fazlasıyla aldı.


HABER MERKEZİ

Bu turnuvada İlimizi Bayanlarda Gençlikspor ve Tikveşlispor, Erkeklerde ise Gençlikspor, Belediyespor ve Tikveşli spor temsil etti. 
Yıldızlar müsabakalarında ilimizi temsil eden takımlarımız ilk 16’ya girerek beklenenin üzerinde bir performans sergilediler. 25 erkek, 22 bayan takımının katıldığı ve erkeklerde ve bayanlarda ilk 9’a giren takımların Türkiye Şampiyonası’na katılma hakkı elde edecekleri bu şampiyonada Kırklareli’nin Bayan Takımı ve minik sporculardan oluşan Gençlikspor A grubu İller Şampiyonu olarak ilimizin haklı gururu oldu.
Masa Tenisi İl Temsilcisi ve Antrenör Soner Polat turnuvayla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Yıldızlar A Grubu İller Masa Tenisi Şampiyonası’nda şampiyon olan takımımızın tüm sporcuları halen Minikler Kategorisi’nde yarışmaktadırlar. Dolayısıyla Yıldızlar Kategorisi’nde şampiyon olmaları bizim için çok büyük bir başarı, sporcularımızın da geldikleri nokta itibari ile çok önemlidir. Bu Da Masa Tenisi’nin ilimizde hangi noktaya geldiğinin çok bariz bir göstergesidir. İlimize bu başarıyı getiren kızlarımız 1. olan Gençlikspor takımından Damla Üzel, Aysu Aygün, Merve Kanbir, Seda Binici’yi ilimizi en iyi şekilde temsil ettikleri için ve bu başarıda pay sahibi oldukları için İl Temsilciliği olarak tebrik ediyor başarılarının Türkiye Şampiyonası’nda artarak sürmesini diliyoruz.
Bu takımlarda oynayan Damla Üzel, Merve Kanbir, Seda Binici ve Aysu Aygün Minik Kategorisi’nde olmalarına rağmen Yıldızlar gibi güçlü bir grupta başarı ile mücadele ederek kendilerini Masa Tenisi camiasına kanıtlamışlardır.
Turnuvaya katılan erkek takımlarımız ellerinden geleni yapmalarına rağmen gruptan çıkamamışlardır. Takım kaptanımız Damla Üzel Turnuva boyunca oynamış olduğu tüm karşılaşmaları kazanarak ta ayrı bir başarıya imza atmıştır;
2009-2010 sezonu başlangıcında yapılan tüm A Grubu İller Müsabakaları’na katılan takımlarımızdan bayan takımlarımız; bu müsabakaların tamamında dereceye girerek çok iyi bir performans sergilemişlerdir. Minikler ve Yıldızlarda şampiyon; Gençlerde 2., Türkiye Kupası’nda ise 3. olarak müthiş bir performans göstermişlerdir.
Masa Tenisi artık ilimizin tanıtımında roket rolü üstlenerek ilimizin adını Türkiye’nin her yerinde duyurup başarıyla temsil etmektedir, buna paralel olarak Türkiye Masa Tenisi Federasyonu faaliyetlerini alarak ilimizi hem tanıtmakta hem de maddi anlamda esnafımıza bir getiri sağlamaktadırlar.
Sporumuza pin pon diyip geçmeyen, Masa Tenisi’ne kahve oyunuymuş gibi bakmayan, bizi ve başarılarımızı ciddiye alarak destek veren ve bu noktalara gelmemizde önemli payı bulunan Sayın Valimiz Cengiz Aydoğdu’ya, Belediye Başkanımız Sayın Cavit Çağlayan’a,  Gençlik ve Spor İl Müdürümüz Sayın Yılmaz Emen’e, Spor Şube  Müdürümüz Sayın Dinçer Koşucu’ya, Şube Müdürlerimiz Sayın Süleyman Çetin ve Metin Delmecioğlu’na ve tüm Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü çalışanlarına sonsuz teşekkürlerimizi arz ediyor Kırklareli halkını tamamını Masa Tenisi Turnuvalarımızda sporcularımıza ve takımlarımıza destek olmaya çağırıyoruz.” (s)