Masa Tenisi Özel Sporcuları kupalarını aldı

HABER MERKEZİ Kırklareli Masa Tenisi Normaller, Bedensel Engellilerden sonra Özel Sporcularıyla da Türkiye'nin zirvesine oturmuştu.

Masa Tenisi Özel Sporcuları kupalarını aldı
HABER MERKEZİ
Kırklareli Masa Tenisi Normaller, Bedensel Engellilerden sonra Özel Sporcularıyla da Türkiye’nin zirvesine oturmuştu. 24-26 Mayıs 2013 tarihlerinde Artvin İlin de Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından yapılan Özel Sporcular Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda Kırklareli 8-11 yaş ve 22 yaş üstü Down Sendromlu Sporcular Kategorileri’nde 2 Türkiye Şampiyonluğu elde etti.
Konu ile ilgili Türkiye Özel Sporcular Federasyonu Masa Tenisi Teknik Kurul Üyesi ve Kırklareli İl Antrenörü Soner Polat şu açıklamaları yaptı:
“Kırklareli Özel Sporcularından özellikle Erman Çetiner müthiş bir özveriyle yaklaşık 3 yıldır çok düzenli antrenman yapmaya başlamıştı. Bu çalışmalarının semeresini alacağını ben biliyordum ama bunun tescili onun için çok önemliydi. Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu bugüne kadar tüm kategorileri tek bir gurupta yarıştırmış dolayısıyla sporcularımızın derece şansları çok az olmuştur 2013 yılında alınan bir kararla Özel Sporcular 3 kategoride ve yaş guruplarında yarışmaya başlamışlar (Mental-Otistik ve Down Sendromlu) böylece kendi kategorilerinde çok daha başarılı olacaklarını görmüştüm nitekim önce bölge daha sonrada Türkiye Şampiyonası şeklinde yapılan müsabakalar da 10-12 Nisan 2013 Çanakkale’de ki Bölge Şampiyonasın da Marmara Bölge Şampiyon olan Erman Çetiner Türkiye Şampiyonluğun da sinyalini vermişti Teknik Komite üyesi olarak diğer bölge müsabakaların da da görev verildiği için diğer sporcuları görmem ve tanıma fırsatı elde etmem Şampiyona için daha iyi hazırlanmamızı sağladı. Özellikle Erman Çetiner (Kırklareli İş Eğitim Okulu Spor Kulübü sporcusu) Türkiye Şampiyonasın da önce gurup sonra eleme turunda ki tüm rakiplerini çok rahat bir şekilde yenerek 22 yaş üstü Down Sendromlular kategorisinde namaglup Türkiye Şampiyonu oldu. Minik sporcumuz Nisa Almina Uçan (Kırklareli Spor İhtisas Kulübü sporcusu) ise kendi yaş kategorisinde Artvin ilinin uzaklığı nedeniyle gelmeyen rakiplerinden dolayı rakipsiz şampiyon olmuşlardı. Engellerin bedende, kafada olması değil asıl olanın mücadele için birçok şeyi göze almak ve bıkmadan usanmadan keyif aldığın bir branşta çalışarak başarıyı yakalamak olduğunu anlamak gerek bizim için sporcularımızın şampiyon olması çok ta önemli değil onlar zaten bizim gönüllerimizin şampiyonu önemli olan Engelli diye dışlanmayıp spor yapmak için çaba göstermeleri ben özellikle bu sporcularımızın ailelerini onları spor yapmaya teşvik ettirdikleri için gönülden tebrik ediyorum ve diğer aileler için örnek teşkil etmesini diliyorum.”
Kırklareli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdür Vekili Bekir Bardak bu özel sporcuların spor yapmalarının çok önemli olduklarını vurgulayarak onları sürekli destekleyen ailelerinin çok özel bir misyon üstlendiklerini belirterek; “Onları buralara getirerek toplumun içinde yer almalarının yanında birde dereceli almaları gerçekten takdire şayan ben özellikle onlarla ilgilenen ailelerini sonrasında hocaları Soner Polat’ı özellikle bir daha tebrik ediyor bu başarıyı hep beraber kutluyorum dedi. Spor Şube Müdürümüz Ümmühan Bulut ise bunun komplike bir çalışma olduğunu Gençlik hizmetleri Spor İl Müdürlüğü Tesisleri hazırlayacak hocalar çalıştıracak ailelerde sporcuları destekleyecek ve salonlara getirecek bunun sonunda başarıda gelecektir. Bu sporcuların sadece sevgiye ihtiyacı var duyarlı halkımızdan bunu özellikle bekliyorum” dedi. (Savaş Eskici)