Masa Tenisi Takımlarımız 1. Lig'te ilk maçlarına çıktılar

Bursa' da 24-25 Ekim 2009 tarihleri arasında yapılan Türkiye Masa Tenisi 1. Ligi; 6 maçtan oluşan 1. etap müsabakaları ile start aldı.


HABER MERKEZİ
 2008-2009 Sezonunda 2. Ligde Türkiye 2. olarak 1. lige çıkan takımımız Gençlikspor ile birlikte Lüleburgaz Özel Esen Tıp Spor (Bayan) ve Lüleburgaz Masa Tenisi İhtisas (Erkek)  Kulüpleri katıldılar.
Masa Tenisi Kırklareli İl temsilcisi ve Antrenör Soner Polat müsabakalarla ilgili olarak şunları söyledi:
“1. Lig maçlarına sadece altyapı oyuncularıyla oynayan 2 ekipten biri olan takımımız, ilk günün heyecanından dolayı maçlara iyi başlayamadı; ancak 2. gün ilk gün yenilmeyen takımları yenerek büyük bir başarı gösterdiler. 2. lige göre kalitenin daha yüksek olduğu ligde ilk 3 sırayı alan ekipleri Süper Lig’e yükseliyor ve son 3 sırayı alan ekipler ise 2. lige düşüyor. Toplam 4 etaptan oluşan 1. Lig de 16 erkek ve 16 bayan takımı bulunuyor. 2. devreli lig olan 1. Lig 2. etap maçları 13-15 Kasım 2009 tarihlerinde Eskişehir ilinde yapılacak ve ilk devre sona erecek. Takımlarımızın genel durumu da burada yapılacak olan maçlar sonunda netlik kazanacak ve buna göre gerek görülürse takviyeler düşünülecek
Biz Türkiye Masa Tenisi 1. Ligi’nde alt yapı ile oynayan 2 il takımından biriyiz ve amacımız ligde kalıcı olarak minik sporcularımızın tecrübe kazanmaları ve bunun sonun da da gelecekte süper ligde kendi sporcularımızla iyi bir yer edinmektir.
Takımımızda oynayan 3 sporcu 1997 ve 1998 doğumlu sporcular ki rakiplerimize balkıdığında çok genç sporcular bir örnek verirsek Bolu Çimentospor’un kaptanı 50 yaşında ve eski milli sporcu  ligdeki birçok sporcu 40’lı yaşların üzerindeler bizim en büyük sporcumuz ise 16 yaşında buda şu an ne kadar iyi bir yatırım yaptığımızın göstergesi sanıyorum.
Ben sporcularımızın bu ligde çok iyi işler başaracaklarını 2-3 sene sonra da buranın en tecrübeli takımı olacakları düşünüyorum hedef 1. Lig’de önce kalıcı olmak sonrada zamanı geldiğinde ilimizi Süper Lig’de temsil etmek. Özellikle Minikler Türkiye Şampiyonası’na katılacak olan takımımızın tüm sporcuları bu ligde oynayarak tecrübelerini artırıp 2010 yılında yapılacak olan kulüpler arası Minikler Türkiye Şampiyonu olmaları sağlamaktır. Takımız sporcuları Elif Büşra Polat (Kaptan 16 yaşında) Damla Üzel (Minik 12 yaşında) Aysu Aygün ve Seda Binici (Minik 11 yaşındalar) Büşra Kocadağ ve Bilge Yılmaz  (Genç 15 yaşındalar) Biz bu sporcularla uzun yıllar Masa Tenisi Ligleri’nde başarılı müsabakalar çıkarırız diyorum. Sporcularımızı ben lig müsabakalarında göstermiş oldukları performanstan dolayı tebrik ediyor başarılarının devamını diliyorum.
Ayrıca sporu ayakta tutan seyircidir artık il müsabakalarımıza tüm halkımızı bekliyorum. Pazar günü yapılacak olan Cumhuriyet Kupası Ferdi Masa Tenisi Turnuvamız tüm halkımıza açıktır sporcu olarak ve seyirci olarak herkesi bekliyoruz.” (s)