''MEB, çalışanların ücret dengesizliği gidermedir''

Türk Eğitim Sen Tekirdağ Şube Başkanı Muzaffer Doğan, ''Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), çalışanların ücret dengesizliğini gidermedir'' dedi.


Doğan, Tuğlalı Park'ta yaptığı basın açıklamasında, Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı eğitim kurumlarında görev yapan hizmetli ve memurların eğitim ve öğretim hizmetlerinin vazgeçilmez bir parçası olduğunu bildirdi.
Türk Eğitim Sen'in yıllardır hükümete MEB çalışanları içindeki ücret dengesizliğinin giderilmesi gerektiğini söylediğini belirten Doğan, şunları kaydetti:
''Hükümet bu konuda arpa boyu kadar bile yol katetmedi. Oysa MEB'deki memur ve hizmetlilerin en az öğretmenler kadar, hatta bazı konularda onlardan bile daha fazla çaba gösterip sorumluluk almalarını görmezlikten geliniyor. Şimdi hep beraber soruyoruz; MEB, üvey evlatları olan memur ve hizmetlileri ne zaman nüfusuna kaydettirmeyi düşünüyor?
Her yıl eğitim öğretim yılı başında ödenen Eğitim Öğretime Hazırlık Ödeneği, brüt bir maaş tutarında ve hizmet sınıfı ayrımı yapılmadan, yardımcı hizmetli ve tüm genel idare hizmetleri personelinin tamamına ödenmelidir. Bununla ilgili verilen kanun teklifinin bir an önce yasalaşması için gerekli çalışma yapılmalıdır. MEB, çalışanların ücret dengesizliğini giderilmedir.'' aa