Meclis'in 2 kadın gazetecisi

Edirne Belediye Meclisi'ne seçilen iki kadın gazeteci mazbatalarını aldı. Gönül Uyanıktır ve Nevser Eraslan, meslek yaşamında gördükleri sorunları Meclis'e taşıyarak çözüm arayacaklar.

 29 Mart Yerel Seçimleri'nde Edirne Belediye Meclisi'ne girmeye hak kazanan iki kadın yerel gazeteci mazbatalarını alarak görevlerine başladılar.

Edirne'de yayınlanan Hudut Gazetesi sahibi Gönül Uyanıktır ve Vatandaş Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Nevser Eraslan CHP'nin belediye meclis üyeliği listesinden seçimlere girdi. Uyanıktır 5., Nevser Eraslan ise 19. sıradan seçimleri kazandı. Edirne Adliyesi'ndeki merkez ilçe seçim kurulundan mazbatalarını alarak görevlerine resmen başlayan iki kadın gazeteci meslektaşlarının objektiflerine böyle poz verdi. Uyanıktır ve Eraslan, gazetecilik mesleğinin yanı sıra belediye meclisi kanalıyla da yaşadıkları kente hizmet etmek istediklerini belirterek "Gazetecilik yaptığımız için kentin gündemini, sorunlarını günü gününe takip ediyor ve biliyoruz. Bildiğimiz bu sorunları belediye meclisinde dile getirerek çözüm aramak için bu göreve talip olduk" dediler.
(sm)