Meclis'in Kasım Ayı Toplantıları devam ediyor İl Genel Meclisi kritik sorunlara çözüm arıyor

İl Genel Meclisi Kasım Ayı Toplantısı 6 Kasım Perşembe Günü saat 10.30'da 4. Birleşimi için biraraya geldi. Meclisin Gündeminde Demirköy İlçesi Sivriler Köyü arasında bulunan Köprü'nün Tehlikeli olduğu araç kullanımı için sağlıklı olmadığı ve Lüleburgaz ilçesi yakınında bulunan İl Özel idaresi yol yapımı, asfalt tanklarının kaldırılarak Kavaklı Beldesinde bulunan İl Özel idaresi şantiyesine taşınması konuşuldu.

 İl Genel Meclisi Gündem Maddeleri Okundu Kasım ayı İl Genel Meclisi 4. Günü’nün de okunan gündem maddeleri; “ İl Özel İdaresi'nin 05/11/2014 tarih ve 10719 sayılı, İlimiz Demirköy İlçesi ile Sivriler köyünü birbirine bağlayan köy yolunda bulunan köprünün şiddetli yağış sonucu ayağında çökmeler meydana geldiği, her an çökme tehlikesi olduğundan trafik emniyeti açısından tehlike arz ettiği tespit edilmiş olup köprünün yeniden yapılabilmesi için 2014 Yılı ve 2015 Yılı Yatırım ve Çalışma Programlarına alınarak 300.000,00 TL ödeneğin ilgili bütçe kalemine aktarılması teklifinin görüşülmesi. Özel İdaresi’nin 28/10/2014 tarih ve 10406 sayılı, ilimiz Lüleburgaz ilçesinde bulunan asfalt tankları şehir yerleşimi içinde kaldığından ve çevresi için tehlike arz ettiğinden tesisin kaldırılarak yerine İl Özel İdaresinin Kavaklı Şantiyesine yeni bir tesisin yapılması.”
*Maddeler Oy Birliği ile kabul edildi Maddelerin okunmasının ardından, İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanı Çetin Şinikoğlu Söz alarak, “bu Köprünün acilen yapılması gerekiyor. Aksi halde Mal ve can kaybı bile yaşanabilir. Meclis olarak can kaybı yaşandıktan sonra burada vicdan azabı çekmemek, üzülmemek için hemen gerekenleri yapmalıyız.” dedi. Meclis Başkanı Av. Cavit Çağlayan Tarafından İl Genel Meclisi 2014-2015 çalışma programına alınmasını Meclise sundu. Meclis oy birliği İle kabul etti. İl Özel İdaresi’nin Lüleburgaz İlçesinde bulunan asfalt yapımı tanklarının da Kavaklı Beldesi’nde bulunan şantiyeye taşınması, konusu’ da 2011-2015 Yılı çalışma programına alınması oy birliği ile kabul edildi.
*Sıcak asfalt plenti’de meclisin gündeminde İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantısı’nın diğer gündem maddesi, sıcak asfalt Plent’i.  Köyler de dâhil sıcak afsalt ile yol yapılmasını önerisi ile geldi. İl Genel Meclisi CHP Grup Başkanı Çetin Şinikoğlu ve İl Genel Meclisi Başkanı Cavit Çağlayan açıklamalarda bulundu. CHP Grup Başkanı Şinikoğlu;” Sıcak asfalt, daha sağlam oluyor, yolun eğim açısından yoldaki kazalarında önlenmesi açısından trafiğinde daha rahat olması açısından. Soğuk asfaltı, yüksek tonajlı kamyonlar çabucak aşındırıyor. Tabi ki Ülkede şu yoldan bu kadar kamyon geçemez, buradan yüklü araç geçemez diyemezsiniz. Hepsi ticaret yapıyor vergi ödüyor. Sonuçta bir yol yaptığınız zaman bunu halka kullanıma açık yapıyorsunuz. Biz sıcak asfalt Plenti’nin kurulmasını biran öncede hayata geçmesini istiyoruz.” dedi. Çağlayan; “ Sıcak asfalt Plenti konusunun gündeme gelmesi normal çünkü aklın yolu birdir. Daha öncede Gündeme gelmişti. Sıcak asfalt maliyetinin soğuk asfalta göre 7 8 kat gibi fazla olduğundan dolayı acaba yapabilir miyiz dedik. İl Genelinde soğuk asfalt 200 km civarı yapılıyor sanırım, kaplama asfalt 1.ve 2.yılda deforme oluyor. Sıcak asfalt’ın maliyeti yüksek ama hem daha hızlı oluyor hem zemini sağlam bir sıcak asfalt 10 yıl’a kadar dayanıyor. Ama kaplama asfalt’ta bazen 1 bazen 2 -3. yıla çıkmıyor. Uzun vadeli düşünmek lazım. Biz sadece günü kurtarmak eğiliminde değiliz. Sıcak asfalt şantiyesi alternatiflerini düşünüyoruz. Sıfırdan kurmanın maliyeti ilk anda bize il özel idaresi bütçesine ağır gelebilir. Biz Bu Tesisin kurulması gerektiğinin kanaatindeyiz. Alternatifleri bir araştıralım bakalım sıfırdan yapmak yerine, mevcut olan veya az kullanılan belediyenin restore ederek eksikliklerini tamamlayarak çevre mevzuatına uygun hale getirerek kurulmasında fayda var. Yurt dışına da gidiyoruz. Köyler dâhil hepsi sıcak asfalt bu bizde niye olmasın. Uzun vadeli yapacaksın 10 yıl arkana bakmayacaksın. 200 km yapmazsında mesele 30-40 km yaparsın. Ama ne olur 10 yılda yavaş yavaş tamamlanır. Soğuk asfalt yapıyoruz ama uzun ömürlü olmuyor. Her yıl bütçeden büyük miktarlarda para ayırıyoruz. Birde bunu sezonunda yapmak zorundasınız yani soğuk asfaltı yazın eylül ayına kadar bitirmek zorundasınız. Başka türlü yapışmıyor tutmuyor. Ama sıcak asfaltı kışın dahi kar yağarken bile yapabilirsiniz. Bu konudaki çalışmalarımız devam edecek.” dedi (Selçuk Vurucu)