Meclis'ten "Şarap üretim tesisine" onay

Meclis'ten 'Şarap üretim tesisine' onay

Kırklareli İl Genel Meclisi’nin Mart ayına ait ikinci birleşimi dün Kırklareli İl Özel İdaresi toplantı salonunda yapıldı. Saat 10.30’da gerçekleşen birleşim yoklama ve tutanak özetinin okunmasıyla başladı. Meclis gündemini açan Kırklareli Il Genel Meclisi Başkanı mazereti dolayısıyla meclisten ayrılarak yerini Meclis üyesi Mustafa Altıntaşı’na devretti.

Mustafa Altıntaşı başkanlığında gerçekleşen toplantıda gündemin üçüncü maddesinde; ilimiz Lüleburgaz ilçesi Hamitabat Köyü düzlük mevkiinde, 21700.00 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde A bağcılık şarapçılık tarım ürünleri üretim pazarlama ithalat ihracat sanayi turizm ve tic. Ltd. Şti tarafından “Yüksek kalite şarap üretimi tesisi” kurulması amacı ile hazırlanan imar planlarının incelenmesi hususunda imar ve bayındırlık komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü.

Hazırlanan rapor Recep Türküsev tarafından okundu. Okunan raporun sonrasında söz alarak konuşan meclis üyesi Ferhat Okumuş “Lüleburgaz ilçesi Hamitabat Köyü’nde yapılması istenen tesis için hazırlanan rapordan dolayı arkadaşlara teşekkür ediyorum.

Bu tesis için en iyi yerin Hamitabat olduğunu düşünüyorum.” dedi.

Okumuş’un ardından ise söz hakkı alarak konuşan meclis üyesi Yurdaer Ulus “Raporu hazırlayan arkadaşlara teşekkür ediyorum. Gerçekten güzel bir rapor hazırlanmış. Hazırlanan rapora olumlu oy vereceğimi belirtmek istiyorum.” dedi.

Hazırlanan raporun görüşülmesinin ardından ise rapor oylamaya sunularak kabul edildi. Daha sonra gündemin dördüncü maddesine geçildi. Bu madde kapsamında olan ilimiz Vize Ilçesi Kışlacık Köyü Hamidiye yolu mevkiinde, 1410.37 metrekare yüzölçümlü taşınmaz üzerinde Mümin Taşkan tarafından “akaryakıt satış istasyonu tesisi” kurulması amacı ile hazırlanan imar planlarının incelenmesi hususunda imar ve bayındırlık komisyonunca hazırlanan rapor görüşüldü.

Hazırlanan raporun okunmasının ardından söz alarak konuşan meclis üyesi Ferhat Okumuş “Bu tesisin açılması demek o yerde 3-5 kişiye iş olanağı sağlanması demektir. Maddeye olumlu oy vereceğimi belirtiyor, teşekkürlerimi sunuyorum.” dedi.

Ferhat Okumuş’un konuşmasının ardından ise Yurdaer Ulus söz alarak “Yapılan çalışmalara ile ilgili olarak imar ve bayındırlık komisyonuna teşekkür ediyorum.” dedi.

Gündemin dördüncü maddesinin oy birliğiyle kabul edilmesinin ardından, Kırklareli Il Genel Meclisi’nin Mart ay ikinci birleşimi sona erdi.