Meclis üyelerinin agresifliği Ocak ayı toplantısına damgasını vurdu

Meclis üyelerinin agresifliği Ocak ayı toplantısına damgasını vurdu

Kırklareli Belediye Meclisi Ocak ayı toplantısı dün saat 14:00’da belediye toplantı salonunda gerçekleşti. Belediye Başkanı Cavit Çağlayan’ın başkanlığı’nda toplanan meclis gündeminde, zaman zaman gergin anlar yaşandı.

Gündeme geçilmeden evvel ilave gündem maddeleri ile başlayan toplantıda, meclis üyesi Fahrettin Üstündağ’ın Belediyenin geçtiğimiz günlerde yapmış olduğu toplu sözleşme ile Yeni Bağlık mevkiindeki imar düzenlemesi ve oradaki yapılara su bağlanmasına yönelik muhalif önerisi görüşüldü.

Başkan Çağlayan’ın Fahrettin Üstündağ’ın önerilerindeki sorulara cevaben açıklama yapmasından sonra olağan gündeme geçildi.

Ilk maddeye istinaden Belediye Meclisi’nin 2010 yılında Ağustos ayında tatile girmesine karar verildi. Ikinci madde olan huzur haklarının tespiti ile ilgili konunun görüşülmesinde, hakkın Belediye Başkanı’nın yevmiyesinin 3/1’i kadar olmasına karar verildi.

Gündemin en uzun süren maddesi Denetim Komisyonu üye seçimi ile ilgiliydi. Komisyon üyeliği için AK Parti grubu Şükriye Mert ve Celal Güleryüz’ü önerirken, CHP grubu da Necati Düzen, Mustafa Ovarda ve Tuncay Gökçe’yi önerdi. CHP grubundan Ahmet Yaşa’da kendisi üyelik talebinde bulundu. Yapılan gizli oylamada Denetim Komisyonu üyeliğine Ahmet Yaşa, Mustafa Ovarda, Tuncay Gökçe, Şükriye Mert ve Celal Güleryüz seçildi.

Denetim Komisyonu’na dışarıdan görevlendirileceklere verilecek ücretin günlük brüt 57 TL olması oy birliğiyle kabul edildi. 5620 sayılı kanun gereği 2010 yılı geçici iş pozisyonu konusunun görüşüldüğü beşinci maddeye göre, belediyede bu pozisyona uyan 1 kişinin geçici işçi statüsünde 1 sene daha çalışmaya devam etmesine oy birliğiyle karar verildi. Zabıta ve itfaiye hizmetlerinde çalışan personelin aylık maktu fazla çalışma ücretlerinin Bütçe Kanunu’nda belirlilen maddeler uyarınca brüt 191 TL olması kararlaştırıldı.

Kırklareli Belediyesi’nde Destek Hizmet Müdürlüğü kurulacak

Sözleşmeli personel ücretlerinin görüşülmesinden sonra boş memur kadro ünvanının değiştirilmesi konusu maddesine sıra geldi. Başkan Çağlayan, madde ile ilgili yaptığı açıklamada bu sene Hal Müdürlüğü’nü kaldırarak yerine Destek Hizmet Müdürlüğü’nün kurulmasını planladıklarını belirtti ve bunu öneri olarak meclise sundu. Müdürlüğün bütçesinin de belirlenmesi için Bütçe Komisyonu’na havale edileceği söylenerek, öneri oy birliğiyle kabul edildi.

Açık otopark ile ilgili konu, Grand Otel’in yanındaki Esnaflar Birliği’ne ait olan otoparkın 1 yıllığına daha Şoförler ve Otomobilciler Odası’na kiralanması için Başkan ve encümene yetki verilmesine karar verildi.

Vatandaşlar tarafından ve Resmi Kurum ve Kuruluşlarca Belediye Meclisi’ne yapılan müracaatlar Imar Komisyonu’na havale edilirken, Belediye Imar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konuların olmaması sebebiyle 12. madde gündemden kaldırıldı.

Gündem Belediye Imar ve Şehircilik Müdürlüğü’ne ait konuların görüşülmesiyle devam etti. Buna göre; Kırklareli Merkez Demirtaş Mahallesi’nde maddede belirtilen parseldeki arazinin bulunduğu imar adasında bulunan imar yolunun açılması için imar uygulamasının yapılması konusunda Başkan Çağlayan, planda belirtilen alanın imara işlenmesini ve imardaki yolun kaldırılmasını önerdi, öneri oy çokluğu ile kabul edildi.

Aralık ayından havale edilen konularda, Salih Özlek’in Karacaibrahim Mahallesi’ndeki taşınmazda zemindeki yapılaşmada gözönüne alınarak, 502 ada 7 parselde mağdur duruma düşürmeyecek şekilde plan tadilatının yapılması talebi çok uzun görüşmelere sahne oldu. Daha sonra talebin plan müellifi görüşünün alınmasından sonra tekrar görüşülmesi kararlaştırıldı.

Şaban Doğan’ın Karakaş Mahallesi’ndeki taşınmazın bulunduğu alanda fonksiyon değişikliği yapılarak ticari bölge olarak plana işlenmesi talebi, komisyonun uygun görmüş olması neticesinde komisyon raporunun kabul edilmesiyle sonuçlandı.

Aynur Gülsever’in, Karacaibrahim Mahallesi’ndeki taşınmaza ekli krokide belirtildiği şekilde blok işlenmesi talebinin görüşülmesi esnasında mecliste tansiyon yükseldi. Gergin dakikaların ardından yapılan oylama ile oy çokluğuyla komisyon raporu kabul edildi.

Oğuz Vural’ın Haticehatun Mahallesi’ndeki taşınmaza ekli krokide belirtildiği şekilde blok işlenmesi talebi ve Cemal Terzi’nin Mustafa Kemal Bulvarı Edirne yol ayrımı kavşağında yapılan yeni havuza 1. Murat isminin verilmesi talebi, komisyon raporlarının kabul edilmesiyle sonuçlandı. Resmi Kurum ve Kuruluşlarca Belediye Meclisi’ne yapılan müracaatlar da komisyon raporlarının kabul edilmesiyle sonuçlandı.

Aralık ayı olağanüstü toplantısından havale edilen maddelerden; Karacaibrahim Mahallesi’nde bulunan Park Alanı’na plan tadilatı yapılması konusu komisyonun olumlu bakması neticesinde oy birliğiyle kabul edilirken, Kocakasaplar Mevkii’nde bulunan Hafriyat Döküm Sahası’nın 1/5000 ölçekli Nazım Imar Planı ve 1/1000 ölçekli Uygulama Imar Planı’nın yapılması konusunda, belediye ve encümene yetki verilmesine oy çokluğuyla karar verildi.

Ilave gündem maddelerinin Imar Komisyonu’na havale edilmesinin ardından, dilek ve temennilerle Ocak ayı toplantısı sona erdi. Bir dahaki toplantının da, 2 Şubat tarihinde saat 14:00’da yapılması kararlaştırıldı.