Medikent tuttu.

Edirne Bayırı mevkiinde  yapımına 2006 yılında başlanan Medikent Hastanesi  hizmete girdi. Daha ilk günlerden yoğun bir rağbet gören hastanede, ilk zamanlarda yaşanan bazı aksaklıklarda yerini daha yeterli ve sistemli çalışmaya bıraktı.

Şenol Goncagül

Lüleburgaz kent merkezi  Edirne bayırı mevkiinde yaptırılan Medikent Hastanesi hizmete girmesinin hemen ardından, bölge halkının yoğun ilgisi ile karşılaştı. Etkileyici mimari  yapısı ve son sistem donanımı ile hizmet vermekte olan hastane, bu olumlu yönleri sayesinde halkın ilgisini çekince, kısa sürede yoğunluk gözlenmeye başladı. İlk zamanlarda, özellikle kayıt sistemlerinde bazı sıkıntılar ve yoğunluklar yaşanan hastanede, yavaş yavaş sistem yerine oturmaya ve sorunlar bitme noktasına geldi.
Kısa zamanda ama dolu dolu bir hastane yapıldı

Yapımına 2006 yılında başlanan Medikent Hastanesi iki yıl gibi kısa bir sürede tamamlandı. Elli iki yataklı Medikent Hastanesinde, tüm branşlarda poliklinik hizmeti verildiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı İlyas Aslan, “Hastanemizde hastalarımızın rahat etmeleri bakımından her ayrıntı düşünüldü. Odalarımızın her biri tek kişilik olup, LCD televizyon, buzdolabı, merkezi gaz sistemi, hemşire çağrı sistemi ve odada kalan hastanın kullanacağı  tuvalet ve duş bulunmaktadır “dedi.
Medikent Hastanesi 15 milyon dolarlık bir yatırımdır
Doktor İlyas Aslan, yaptığı açıklamada hastanenin yapımı için 15 milyon dolar harcandığını  belirterek hastanenin hizmete başlaması ile sağlıktaki kalite anlayışının değişeceğini söyledi. Aslan, bu kadar büyük bir yatırımın yapılmasının tek amacının Lüleburgaz ve Trakya halkına daha iyi sağlık hizmeti vermek olduğunu ifade etti. İnsan yaşamında en değerli şeyin sağlık olduğunu düşündüklerini söyleyen Aslan, bu anlayışla yola çıktıklarını belirterek, böyle bir hastanenin hizmet vermesini sağladıklarını kaydetti.
Dr. Aslan Lüleburgaz halkına ve Trakya halkına hizmet verecekleri için son derece mutlu olduklarını da ekledi.
Elinde sağlık karnesi olan herkese kapımız açık
Dr. Aslan, sosyal güvencesi olan herkesin hizmetlerden  faydalanabilmesi için gerekli tüm anlaşmaları yaptıklarını  belirterek “Sağlık karnesi olan herkes Medikent Hastanesinin  hizmetlerinden yararlanabilecektir. Hastanemize hasta olarak girecek kişiler, eksiksiz tedavilerini tamamlayarak sağlıklı bir şekilde ayrılmanın mutluluğunu yaşayacaklar “dedi.

Duyuru yapmadığımız halde 6 bin iş başvurusu yapıldı
Medikent Hastanesinde çalışmak için 6 bin iş başvurusunun yapıldığını söyleyen Aslan, Yapılan iş başvurularının bu rakama ulaşması bize duyulan güveni ortaya koydu. Sayının bu kadar olabileceğini biz bile tahmin etmemiştik. Şu anda hastanemizde göreve başlayan yaklaşık ikiyüz personelimizi bu başvurular arasından itina ile seçtik. Güleryüzlü ve kaliteli hizmet anlayışımız ile hizmetlerimize devam edeceğiz dedi.
Vatandaş memnun
Hastanede yaptığımız incelemeler esnasında görüştüğümüz vatandaşlar da, bölgenin böyle kaliteli ve geniş çaplı bir sağlık kuruluşuna ihtiyaç olduğunu belirterek:”İlk günlerde zaman zaman özellikle kayıt esnasında gecikmeler yaşandığına şahit olduk. Ancak, zaman geçtikçe sistemin oturduğuna ve artık sorunların da ortadan kalktığına tanık olmak bizi mutlu ediyor. Hastanede görev yapan doktorlar, zaten bölge halkının yakından tanıyıp, başka yerlerde çalışırlarken de tercih ettiğimiz hekimlerdi. Hasta odaları da, lüks bir otelin kral dairesi gibi yapılmış. Emeği geçen herkesi kutluyoruz.” Dediler.