Medyaspor'dan "Sokak'tan Spor'a" Projesi'ne destek

Kırklareli merkez ilçede görev yapan basın mensupları, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü'nün yürüttüğü "Sokaktan Spora" Projesi kapsamında 13-17 yaş grubundaki çocuklarla futbol maçı yaptı.

HABER MERKEZİ
Kırklareli merkez ilçede görev yapan basın mensupları, Kırklareli Emniyet Müdürlüğü’nün yürüttüğü "Sokaktan Spora" Projesi kapsamında 13-17 yaş grubundaki çocuklarla futbol maçı yaptı.
Ali Nazmi Üstündağ Spor Tesisleri'nde, spor eğitimi alan çocuklardan oluşan Yayla Emniyet Spor ile basın ekiplerinin yer aldığı Medyaspor takımları, futbol maçında karşılaştı.
Emniyet Müdür Yardımcısı Suat Hakkı Dolay, maç öncesinde yaptığı konuşmada, basın mensuplarına projeye verdikleri destekten dolayı teşekkür etti.
Proje kapsamında; İlimiz genelinde ekonomik anlamda yeterli imkânlara sahip olmayan, aile bütünlüğü bozulmuş, yaşıtlarına göre çocuk olmanın gereklerini yeterince yaşama şansı bulamamış, özgüven eksikliği olan ve aidiyet duygusunu yakalayamamış ve kanunla itilafa düşmüş çocukların sosyal hayata tutunarak suç ortamından uzak kalmaları amacıyla, 13-17 yaş grubundaki çocuklara spor eğitimi verdiklerini belirten Dolay, bu tür projelere önem verdiklerini söyledi.
Çocukların suça sürüklenmelerini ve suç mağduru olmalarını önlemek, madde bağımlısı olma riskini ortadan kaldırmak istediklerini dile getiren Dolay, çocukların sporu sevmesi için gayret gösterdiklerini kaydetti.
Kırklareli Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürü Ziver Zikri Demirel, ilde görev yapan gazetecilerin bu tür projelere gereken desteği her zaman vermeye çalıştıklarını belirtti.
Konuşmaların ardından Kırklareli Valisi Mustafa Yaman'ın gönderdiği formalar Dolay, Demirel, Çocuk Şube Müdürü İbrahim Şahin ve basın mensupları tarafından çocuklara verildi. (Savaş Eskici)