Mehmet Kesimoğlu " Türkiye'nin bekleyecek bir günü bile yok"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Lüleburgaz İlçe Teşkilatı haftalık olağan toplantısı yapıldı.


Lüleburgaz

Toplantıda Kongre Takviminin işlediğini belirten İlçe Başkanı Zeki Akın “ 26 Ekim Pazartesi saat 18.00’e kadar itirazlar ile ilgili çalışmaları İl Yönetimine bildireceğiz. Onlar gerekli incelemelerden sonra 31 Ekim tarihine kadar İlçe Yönetimine kesin kararı bildirecekler ve 7 Kasım’da Delege seçimleri başlayacak” dedi.
Başkanın konuşmasının ardından söz alan İl Genel Meclis Üyesi Nedim Orcan, Parti üyeleri ve parti hakkında sağda solda bazı yazılar dolaşmasından duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Orcan “ Bu yazıları ben okumadım, yalnızca duydum. Dolaşan bu imzasız yazıları kınıyorum ve hep birlikte kınamamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü bizler Cumhuriyet Halk Partisi ilkelerine inanan insanlar olarak buradayız. Biz bir aileyiz. Kendi aramızda yarışırken tabi ki darılıp küsmeler olabilir ama yine barışırız, çünkü aile içinde bunlar doğaldır. Bu dolaşan imzasız broşürler partisini kaybetmiş kendini bilmez insanların işidir. Hepimiz bunları kınamalıyız” dedi.
“ Türkiye’nin bekleyecek bir günü bile yok”
Eski Milletvekillerinden Mehmet Kesimoğlu ise konuşmasında Türkiye’nin içinde bulunduğu zor şartların ve oluşturulan suni gündemlerle halkın uyutulmaya çalışıldığının altını çizdi.
Kesimoğlu; “ Ülkemiz zor günlerden geçiyor. Çiftçimizin emeği sömürülüyor, sabahları dua edip dükkânını açan esnaflarımızın birçoğu siftah yapamadan dükkânını kapatıyor. İşsizlik almış başını gidiyor, hükümetse en az 3 çocuk yapın deyip ardından bu kadar üniversite mezununa iş bulmak zorunda değiliz diyerek işin içinden sıyrılıyor. Bir kısım medya da hükümet lehinde yayınlar yapıp suni gündemler çıkartarak halkın gerçek gündemden uzaklaşmasını sağlamaya çalışıyor. Bu gün tartışmamız gereken gerçek gündem maddesi evimize götüremediğimiz ekmek olmalıdır. Ama biz adının ne olduğu, içeriği hiç belli olmayan kürt açılımını tartışıyoruz. ABD Başbakanın önüne bir bomba paketi koymuş, o da kendine suç ortağı arıyor ve Baykal’a “ Gel paketi birlikte açalım, ne olursa olsun” diyor. Bu ülkenin bu sorun için 35 Bin can verdiği milyonlarca harcama yaptığı unutulmamalıdır. AKP bu konuda oldukça samimiyetsiz varsa yoksa CHP’ye yüklenmektedir. Dağdan gelen 34 terörist elini kolunu sallaya sallaya sanki 5 yıldızlı Hotele gelen turistler gibi geliyor, davullar zurnalar ile karşılanıyorlar ve Hâkimler ayaklarına geliyor. Başbakan da “İşte görmek istediğim manzara bu” diyebiliyor. Fakat halkın tepkisinden çekindikleri için gelecek 100–150 teröristin gelişini erteliyorlar. Bu şartlar içinde Türkiye’nin bekleyecek bir günü bile yoktur. Geçmişteki tartışmaları ve küslükleri bir yana bırakalım ve birbirimize kenetlenelim. Bu içinde bulunduğumuz çemberi kıralım. Bunun yolu CHP’den geçmektedir. Gün Türkiye’ye sahip çıkma günüdür, hep birlikte sahip çıkalım” diyerek Kongre Takviminin hayırlı olmasını diledi. (gk)