Mehmet Mangır; "Tecrübelerimi Vize için kullanacağım"

AK Parti Vize Belediye Başkan Adayı Mehmet Mangır, tecrübe ve deneyimlerini Vize'nin güzelleşmesi ve gelişmesi için kullanacağını belirterek genel hedeflerini ve planlarını gazetemize anlattı.

Aydeniz Dereli

Yaklaşan seçimler öncesi adayların tek tek netleştiği bir ortamda Vize AK Parti Belediye Başkan adayı Mehmet Mangır ile görüştük. Bu görüşmemiz çerçevesinde Mehmet Mangır seçimler hakkında şöyle konuştu;
”Özel sektördeki yöneticilik tecrübelerimi ve birikimlerimi kullanarak Vize Belediye Başkanlığına talip oldum. Bu deneyimlerim ve birikimleri Vize halkının menfaatleri doğrultusunda kullanarak amacım Vize’ye iktidarın nimetlerinden faydalandırmak ve aynı zamanda İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile kardeş belediyecilik projesi kapsamında bu kaynakları Vize’ye aktararak Vize’ye kalıcı hizmetler yapmaktır.
Seçildiğim takdirde Vize halkına eşit davranarak, herkese aynı mesafede olacağım. Herkesin Belediye Başkanı olacağım. Zengin – Fakir, Yerli – Yabancı, hiçbir etnik guruba hiçbir ayrımcılık yapmadan görevimi gerçekleştireceğimi taahhüt ediyorum. Şeffaf, dürüst, ilkeli, demokratik katılımcı bir Belediye anlayışı ile yola çıktık.
17 Şubat’a kadar Belediye meclis üyelerinin oluşumu konusunda çalışmalarımız devam ediyor. Oluşturacağımız ekiple birlikte Projelerimizi önümüzdeki süreçte halkımızla paylaşacağız. Seçim sürecinin kavgasız gürültüsüz geçmesi tek dileyim. Kardeşçe bir seçim olsun istiyorum. Sonuç olarak Vize kazansın istiyorum.”

Mehmet Mangır kimdir?
1964 Vize Sergen doğumlu olup ilk ve ortaokulu Sergen İlköğretim Okulunda, Lise tahsilini ise Kırklareli Ticaret Lisesinde gerçekleştirmiştir. 1986 yılında Anadolu Üniversitesi A.Ö.F. işletme bölümünden mezun olan Mangır, vatani görevini 1986 yılında Lüleburgaz 241. Piyade alayında yedek subay olarak yapmıştır. 1991 yılından itibaren Türkiye’nin saygın holdinglerinden olan Şahinler Holding’ e bağlı Çorlu’daki ve Avrupa Serbest Bölgesindeki tekstil ve konfeksiyon fabrikalarında çalışmaya başlamış, bu şirketlerde 15 yıldan beri, yurtdışında Ürdün’deki Sun Jordan Tekstil firmasında da 3 yıldan beri muhasebe ve mali işler müdürü olarak görev yapmakta. Mehmet Mangır bu görevlerinden Vize Ak Parti Belediye Başkan adaylığı için 31 Ocak 2009 tarihi itibari ile istifa etmiştir.
2005 – 2007 yıllarında Vize Spor’da yönetim kurulu üyeliği yapan Mangır, aynı zamanda Vize’de ortağı olduğu Trak Otel’in yönetim kurulu başkanıdır.
Mali müşavir belgesine sahip olan Mehmet Mangır Kırklareli Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler odasına üye olup evli ve iki çocuk babasıdır.