Mehter takımı, defile ve Kına gecesi şöleni

Mehter takımı, defile ve Kına gecesi şöleni

Kırklareli Üniversitesi 2. Kültür Sanat Etkinliklerinin son günü de çok canlı, eğlenceli ve zevkli geçti. Şenliğin son günün sürprizi olan Mehter Takımı’nın çalmış olduğu marşlar herkesi coşturdu. Yoğun bir ilgi akınına uğrayan Mehter Takımı gösterilen ilginin hakkını fazlasıyla verdiler. Sağlık Kültür Spor Daire Başkan Vekili Cemile Özeker’in organizasyonu ile gerçekleşen program renkli sahnelerden oluştu. Mehter Takımı’nın sunmuş olduğu doyumsuz müzik ziyafetin sonunda ise Sağlık Kültür Spor Daire Başkan Vekili Cemile Özeker Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç adına Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu’na etkinliklere renk katması amacıyla gönderdiği mehteran takımı için teşekkürlerini sunup günün anısına plaket takdim etti.

Plaket törenin ardından sahneyi Kırklareli Üniversitesi gençleri aldı. Yöresel kıyafetlerin tanıtıldığı defilede gençler mankenlere taş çıkarttılar. Büyük beğeni toplayan defile alkışlarla ve tezahüratlarla canlılık kazandı. Defilenin akabinde ise Kırklareli Belediyesi Halkoyunları Ekibi yüksek oyun performanslarıyla sahneye “Kına gecesi” oyunlarıyla hakim oldular. Büyük başarı gösteren oyuncular, damat traşı, kına yakılması, oyunlar, testi kırılması gibi kına gecesinde olan yöresel gelenekleri muhteşem bir şekilde sergilediler. Oyunun girişinde şekerler atarak çocukları neşelendiren ekip muhteşem performanslarıyla izleyenlerin pür dikat kendilerini izlemesini sağladılar.

Izleyenlere çok zevkli dakikalar geçiren ekibin oyunu, yere şeker dolu testinin atılıp çocukların şekerlere üşüşmesiyle sona erdi. Alkış seline tutulan Kırklareli Belediyesi Halkoyunları Ekibi oyunlarını tamamlayarak sahneden ayrıldılar. Kırklareli Belediyesi Halkoyunları Ekibi’nin “Kına gecesi” oyununu ardından Sağlık Kültür Spor Daire Başkan Vekili Cemile Özeker tekrar sahne alarak Kırklareli Belediyesi Halkoyunları Yönetmeni Birol Şahiner’e katkılarından ve sergilemiş oldukları muhteşem oyun’dan dolayı günün hatırası olarak Kırklareli Üniversitesi Rektörü Mustafa Aykaç adına plaket takdim etti. Üniversite Logosunun değişmesinden dolayı şenliğin çok kısa bir süre içinde büyük gayret içinde hazırladıklarını dile getiren Özeker katkısı olan herkese teşekkürlerini sundu. Sonuçtan ve ilgiden memmun olduklarını da dile getirerek sözlerini tamamladı.