"Meslek Liseleri'nin gücünü herkese gösterdik"

* Kırklareli Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi'nden 8 öğrenci başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversitelere yerleştiler. Üniversite kazanan öğrenciler aldıkları bu başarılar ile herkese Meslek Liseleri'nin gücünü gösterdiklerini dile getirdiler.





HABER MERKEZİ
Haziran ayında yapılan ÖSS’den sonra sınava kazanan adayların yerleştikleri Üniversiteler geçtiğimiz gün açıklandı. Kırklareli merkez ilçede 45 yıldır eğitim ve öğretim vermekte olan Kırklareli Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi’nde okuyan 8 öğrenci başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversitelere yerleştirmenin sevinicini yaşıyorlar.
Kırklareli Ticaret Meslek Lisesi ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Müdürü Şaban Canan Kırklareli’nde Meslek Liseleri içerisinde bir ilki gerçekleştirerek 8 öğrencisini birden Üniversitelere yerleştirmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirerek şunları kaydetti:
“Bu yıl Kırklareli Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi olarak Kırklareli’ndeki Meslek Liseleri arasında ve tarihimizde bir ilki yaşadık. İlk defa 8 öğrencimiz birden başta Boğaziçi Üniversitesi olmak üzere çeşitli üniversitelere yerleştiler.
Haziran ayında yapılan ÖSS’ye katılan öğrencilerimizden; Selda Okumuş Boğaziçi Üniversitesi Uluslar arası Ticaret Bölümü’nü,  Çisem Çetin Boğaziçi Üniversitesi Uluslar arası Ticaret Bölümü’nü, Nagihan Yavuz Marmara Üniversitesi Sermaye Piyasası Bölümü’nü, İbrahim Sevim Gazi Üniversitesi  Muhasebe ve Finans Öğretmenliği Bölümü’nü, Bahar Bulu Marmara Üniversitesi Sigortacılık Bölümü’nü, Yasemin Bulut Marmara Üniversitesi Sigortacılık Bölümü’nü, Ayşe Nejla Doğu Trakya Üniversitesi Gümrük İşletmesi Bölümü’nü ve Kerime Tuna Dumlupınar Üniversitesi Sigorta ve Risk Yönetimi Bölümü’nü kazandı.
Bu başarının alınmasında en büyük pay sahibi öğrencilerimizdir. Çünkü onlar gecelerini gündüzlerine katarak, eğlencelerini bırakarak devamlı olarak derslerine çalıştılar. Bunun sonucunda da hem ailelerini hem de bizleri gururlandıran bu sonuçları aldılar. Bu başarının alınmasındaki diğer pay sahipleri onlara sonsuz destek veren velileri ve öğretmenleridir. Kendilerinin gidecekleri Üniversitelerde başarılı olacaklarına ve bizleri de başarı ile temsil edeceklerine inanıyorum. Hepsinin yolu ve bahtları açık olsun.”
Üniversiteyi kazanan arkadaşlarının hislerini dile getiren Boğaziçi Üniversitesi Uluslar arası Ticaret Bölümü’nü kazanan Selda Okumuş da bu sonucu almadan evvel kendilerinin Meslek Liseli olduklarını söylemeye çekindiklerini ancak bundan sonra göğüslerini gere gere Meslek Lisesi mezunu olduklarını söyleyeceklerini dile getirerek şunları kaydetti:
“Kırklareli Ticaret Meslek ve Anadolu Ticaret Meslek Lisesi öğrencileri olarak okulumuza ve ilimize böyle başarılı sonuçlar getirmekten ben ve arkadaşlarım gurur duyuyor. Bundan evvel Meslek Liseli olduğumuzu söylemeye çekiniyorduk. Ama bu sonuçlardan sonra herkese Meslek Liseleri’nin gücünü göstermiş olduk. Artık göğsümüzü gere gere Ticaret Meslek Lisesi mezunuyuz diyoruz. Herkes bundan sonra Meslek Liseleri’ne laf söylerken iki kere düşünsün.
Bu sonuçları almak için çok çalıştık. Bu çalışmalarımızda bizlere desteklerini esirgemeyen başta Okul Müdürümüz olmak üzere tüm öğretmenlerimize ve her zaman her türlü bizlerin arkasında olan ailelerimize teşekkür ederiz. İnşallah kazandığımız okullarda da başarılı sonuçlar alarak okulumuzu ve ilimizi temsil edeceğiz. Bunun içinde çok çalışacağız.” (s)