Meyve ve sebze satışlarında çeşitler artıyor

Meyve ve sebze satışlarında çeşitler artıyor

Yaz mevsiminin ortasına geldiğimiz şu günlerde, sezon meyve ve sebzeleri de birer birer tezgahlardaki yerlerini alıyor. Kiraz, erik ve benzeri meyvelerin ardından şeftali, üzüm, elma, armut gibi mevsim meyvelerinin de satışına başlandı.

Kırklareli’nin meyve ve sebze cenneti olarak adlandırılan Karahıdır Mahallesi’nden toplanan meyve ve sebzeler ise en büyük iligiyi gören yemişler arasında ilk sıralarda yer alıyor.    

Kırklareli Merkez Ilçe Vilayet Binası karşısında seyyar olarak meyve ve sebze satışı yapan Ufuk Tokuç,  Karahıdır’ın meyve ve sebze yönünden Kırklareli’nin velinimeti olduğunu dile getirdi.

Şeftali, elma, armut, üzüm, erik ve mısır gibi yemişleri seyyar tezgahında satışa sunan Tokuç, bugünden itibaren domates satışına da başlayacağını belirtti

Kırklareli’nin velinimeti Karahıdır Mahallesi

Kış aylarında balıkçılık, yaz aylarında ise seyyar olarak manavlık yaptığını belirten Tokuç, Karahıdır Mahallesi’nde yetiştirdiği meyvelerin tadının yıllardır lezzetinin ve ününün ağızdan ağıza yayıldığına dikkat çekti.

Kırklareli ve çevresinin meyve- sebze üretimi için ideal bir coğrafyaya sahip olduğunun altını çizen Tokuç, gerekli yatırım ve çalışmaların yapılması ile Kırklareli’nin bir meyve ve sebze cenneti olabileceğini dile getirdi.