MHP'de aday adaylığı başvuru süresi 20 Ocak'ta sona eriyor

MHP'de aday adaylığı başvuru süresi 20 Ocak'ta sona eriyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Il Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; Belediye başkanlığı seçimlerinde, partiden gösterilecek il, ilçe ve belde belediye başkan adaylığı için “aday adaylarının” başvuruları 20 Ocak Salı günü sona erecek.

Yapılan açıklamada, Milliyetçi Hareket Partisi Il Başkanlığı olarak, aday adaylığı sürecinde yoğun bir taleple karşılaşıldığı da önemle belirtildi. Ayrıca Belediye Meclis ve Il Genel Meclis üyeliği için de adaylık başvuru süresinin 25 Ocak Pazar günü sona ereceği kaydedildi.

Açıklanan tek aday adayı Cemal Terzi

Kırklareli’nin tanınan simalarından biri olan avukat Cemal Terzi, bir süre önce siyasi bir karar değişikliğiyle MHP’ye geçmişti.

Bu kararın ardından, Avukat Cemal Terzi’nin, Belediye Başkanlık yarışında yer alacağı kulislerde konuşuluyordu. MHP Il Başkanlığı daha sonra Terzi’nin aday adayı olduğunu da açıkladı. Şu an için MHP’nin duyurduğu tek aday adayı Cemal Terzi.

Ancak yapılan açıklamalarda, adaylık için oldukça yoğun bir başvuru talebinin olduğu, önümüzdeki günlerde bu isimlerin tek tek duyurulacağı belirtildi.

Osman Bölükbaşı’nın oğlu Deniz Bölükbaşı Kırklareli’ne geliyor

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Il Başkanlığından yapılan açıklamaya göre Osman Bölükbaşı’nın oğlu MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı, 18 Ocak Pazar günü partisinin Il Başkanlığı’na ait bilgilendirme ve istişare toplantısına katılmak üzere Kırklareli’ne gelecek.

Saat 12.00’de Şampiyon Grand Otel’de gerçekleştirilcek olan toplantıya Bölükbaşı’nın yanı sıra MHP Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı ile partinin il-ilçe teşkilatları ve parti mensupları katılım gösterecekler.

Deniz Bölükbaşı kim?

Deniz Bölükbaşı, renkli bir siyasi olan Osman Bölükbaşı’nın (d. 1913, Hacıbektaş - ö. 2002) oğludur.  Osman Bölükbaşı uzun ömrü, hazır cevaplılığı ve sürekli muhalefet anlayışı ile Türkiye siyasetinde iz bırakmış bir siyasetçiydi. Halk arasında “Anadolu Fırtınası” lakabıyla tanınırdı.

Osman Bölükbaşı'nın oğlu, Deniz Bölükbaşı (25 Ekim 1949); TED Ankara Koleji ve Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olduktan sonra, 1973 yılında Dışişleri Bakanlığı’na girdi. Dışişleri Bakanlığı'nın merkez teşkilatında çeşitli kademelerde görev yaptıktan sonra, Atina ve Bonn Büyükelçilikleri'nde Elçi Müsteşarlığı görevlerinde bulundu. Lizbon Büyükelçisi olarak görev yaptı. Dışişleri Bakanlığı Birinci Hukuk Müşavirliği görevini yürüttü. Başbakan Yardımcısı Dış Politika Başdanışmanlığına atandı. Cenevre Dünya Ticaret Örgütü nezdinde Türkiye Daimi Temsilcisi oldu.

2002 seçimlerinde olduğu gibi, 2007 seçimlerinde de Milliyetçi Hareket Partisi tarafından milletvekili adayı olarak gösterildi. Bölükbaşı, Ankara 2. bölge 1. sıradan milletvekili olmaya hak kazandı.

Milletvekili Deniz Bölükbaşı’nın da katılım göstereceği bu bilgilendirme toplantısına tüm halkımız davet edildi.