MHP'de sular durulmuyor

MHP'de sular durulmuyor

Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Kırklareli siyaset kulislerinde bir hayli hareketlilik yaşanırken, Kırklareli Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde yaşanan olaylar Kırklareli gündemine bomba gibi düştü. 23 Aralık tarihinde Kırklareli MHP Il binasında gerçekleşen toplantı ile yeni Il Başkanı Reha Oras, Merkez Ilçe Başkanı ise Birol Uçan olmuştu. Birol Uçan’ın geçtiğimiz Cuma günü verdiği ani karar ile partisinin Merkez Ilçe Başkanlığı görevinden istifa etmesi kafalarda soru işaretleri bıraktı.

Kırklareli Belediye Meclis üyesi Nurettin Nişikli’nin MHP Kırklareli Belediye Başkan adayı olmak istemesi ve bunun sonucunda MHP Il yönetiminin Nişikli’nin bu kararına karşı çıkmaları ve adaylığına sıcak bakmamaları parti içerisinde karışıklıklara neden oldu.

MHP yönetiminden gelen istifaların Nurettin Nişikli’nin Belediye Başkan adayı olmak istemesinden kaynaklandığı konuşulurken MHP Il Yönetiminin Nurettin Nişikli’nin aday olmasını istemediği yönündeki söylentiler de yine konuşulanlar arasında. MHP Merkez Ilçe Başkanlığı görevinden istifa eden Birol Uçan ise istifasının tamamen şahsi fikri olduğunu ve partideki arkdaşlarına yardımcı olamadığından dolayı bu kararı verdiğini belirtti. 

Burhan Öcal Belediye Başkan adayı mı?

Kırklareli doğumlu ünlü perküsyoncu Burhan Öcal’ın Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli Belediye Başkan adayı olacağı da Kırklareli siyaset arenasında konuşulanlar arasında. Kırklareli MHP Il Başkanlığı yaklaşan seçimler öncesinde partisinden henüz Belediye Başkanı adayı açıklamazken, ünlü perküsyoncu Burhan Öcal’a MHP Kırklareli Il Başkanlığı tarafından Belediye Başkanı adaylık teklifi götürüldüğü konuşuluyor.

Parti yönetimi sessiz

MHP Kırklareli Il Başkanlığı Nurettin Nişikli’nin aday olmak istemesi yönündeki söylentiler konusunda henüz herhangi bir açıklama yapmadı. Bu arada Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Il Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Osman Bölükbaşı’nın oğlu MHP Ankara Milletvekili Deniz Bölükbaşı’nın 18 Ocak Pazar günü partisinin Il Başkanlığı’na ait bilgilendirme ve istişare toplantısına katılmak üzere Kırklareli’ne geleceği belirtildi.

Saat 13.00’de Şampiyon Grand Otel’de gerçekleştirilcek olan toplantıda bu soruların cevap bulması bekleniyor.