MHP'den Karahıdır çıkarması

MHP'nin Kırklareli Belediye Başkanı adayı Reha Oras, geçtiğimiz Cuma akşamı bir grup MHP'li ile Karahıdır Mahallesindeki kahveleri dolaştı. Oras, bu ziyaretler esnasında iktidar partisine de göndermelerde bulundu.

Aydeniz Dereli

Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli Belediye Başkan adayı Reha Oras ile birlikte kalabalık bir grup MHP’li, geçtiğimiz Cuma akşamı Karahıdır Mahallesinde ki tüm kahveleri ziyaret ederek halkla sohbet ettiler. Kahve konuşmalarında Reha Oras kendi kısa öz geçmişini ve bugüne kadar olan ticari ve siyasi birikimlerini halka aktardı. Göreve geldikleri takdirde neleri yapacaklarını ve şuandaki mevcut belediyeye ait eksiklikleri ve bir takım fuzuli harcamalar konusunda açıklamalarda bulunan Reha Oras şunları söyledi;

* “Bazı arkadaşlar iktidar partisinden belediye başkanı olunca iyi hizmet yapacağını düşünüyor”

“Bir kısım arkadaşlar diyorlar ki, iktidar partisinin belediye başkanı olursam daha iyi hizmet yaparım. Arkadaşlar, biz de şunu söylüyoruz. Şu anda 7 yıldır iktidar partisinin milletvekili olan arkadaşımız Kırklareli’de ne gibi yatırımlar yapabilmiş? Bir de şunu soruyorum, Ankara Belediyesi, Türkiye’nin en borçlu belediyesi ve iktidar partisinin belediyesi. Tekirdağ Belediyesi, Trakya’nın en borçlu belediyesi, o da iktidar partisi belediyesi.

* “Belediye kaynakları iyi kullanılmadı”

Belediye kaynaklarını iyi kullanmak gerekiyor. Birkaç tane örnek vereceğim. Bir tanesi şu; Kırklareli’nin suyu pompalarla pompalanıyor. Şu andaki elektrik harcamaları 1 milyon TL civarında. Bu konuda daha ilk yıllarda şunu önermiştik. Armağan barajına su kendi cazibesiyle gelirse bu elektrik parası ödenmeyecek dedik. 10 yıl önce bu işlem yapılsaydı, 10 milyon TL para kazanılmış olacaktı. Bir ikinci konuyu daha söylüyorum; Kakava Şenliklerinde büyük harcamalar yapılıyor. Bu harcamalar, yılda 800 bin TL’ye çıktığı da oldu, 250-300 bin TL’ye düştüğü de oldu. Ama ortalaması 500 bin TL civarlarında. 20 yıldır bu harcama yapılıyor. 20 yılda 500 bin TL’den 10 bin para yapar. Bu harcamalardan tasarruf yapılabilseydi en az 7-8 milyon TL tasarruf yapılabilirdi. Bu iş, mahalli sanatçılarla ve hesabı daha düzgün tutularak kaynaklar savurmadan yapılsaydı bu yapılabilirdi. Belediyenin kaynaklarını çok iyi kullanmak gerekiyor. Bunun gibi daha birçok örnekler var. Daha ileriki dönemlerde bunları açıklayacağız. Desteklerinizi bekliyoruz.

Belediye meclisi üyeliği yaptığımız dönem süresince, eksiklikleri, sıkıntıları, gereksiz olan yatırımları gördüm, tespit ettim. Bütün bunları Belediye Başkanı olduğum takdirde tüm bilgi, tecrübe ve donanımlarımı kullanmak istiyorum.