MHP İl teşkilatı, partisinin 40. kuruluş yıldönümünü kutladı

MHP İl teşkilatı, partisinin 40. kuruluş yıldönümünü kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli Il Teşkilatı, partilerinin 40. kuruluş yıldönümünü dün düzenledikleri bir törenle kutladılar. Saat 12.00’de ilimiz Vilayet Meydanı, Atatürk Anıtı önünde gerçekleşen çelenk sunma töreninde, MHP Kırklareli Belediye Başkan adayı Reha Oras, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma da gerçekleştirdi. Törene; Oras’ın yanı sıra MHP Il Başkanı Altan Orakçı, Il Genel Meclis üyesi Hüseyin Dökmeoğlu, Kadın Kolları üyeleri ve çok sayıda partili de iştirak etti.

MHP’nin 40. kuruluş yıldönümü dolayısıyla, ilk olarak Atatürk büstüne çelenk sunan partililer daha sonra bir saygı duruşu gerçekleştirdiler. Hep bir ağızdan okunan Istiklal Marşı’nın ardından, Il Başkanı Orakçı kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Orakçı, MHP mensuplarının ve milliyetçilerin uzun yıllar boyunca davaları uğruna büyük acılar çektiğini kaydederek, konuşmasında günün anlam ve önemini belirtti.

Orakçı’nın konuşmasının ardından  MHP Kırklareli Belediye Başkan adayı Reha Oras bu kez partililere seslendi. Oras açıklamasında şunları söyledi;  

“Sevdalısı olduğumuz büyük Türk Milleti'nin asırlık Türk milliyetçiliği düşüncesini bir siyasal yönetim projesi haline getirerek, siyasi imtihan sahasına çıkışımızın üzerinden kırk uzun yıl geçmiştir. Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi'nin 8-9 Şubat 1969 tarihinde yapılan kongresi; bugün artık Türkiye siyasetinde sağlam bir zemin bularak derinlere kok salmış olan Milliyetçi Hareket Partisi 'nin doğuşunu müjdeleyen çok önemli bir dönüm noktasıdır.

Bu tarihten itibaren, yürekleri vatan ve millet için çarpan milliyetçiler, siyasal temsil yönünden aradıkları kimliği, kurumu ve kucaklamak istedikleri gönülleri üç hilal’in etrafında bulmuşlardır. Partimizin siyaseten tutunması elbette kolay gerçekleşmemiş; millet sevgisinden başka sevdası ve sermayesi olmayan fedakâr kadroların yıllarca ve en ağır şartlar altında verdikleri muhteşem bir şerefli mücadelenin adım adım ulaşılan neticesi olmuştur. Ilk yıllarında, kurucusu ve lideri merhum Başbuğumuz Alparslan Türkeş Bey ve dava arkadaşlarının eseri olan milliyetçi-ülkücü gençliğin Türkiye’miz için duydukları milli kaygıları, apartman dairelerinde, düğün salonlarında, yurt odalarında buluşarak paylaştıkları heyecanlı ve uzun sohbetlerden, sabırla ve inançla sürdürülen çözüm arayışlardan bugünkü seviyelere iftiharla ulaşılmıştır.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin kararlı, onurlu ve ilkeli yolculuğunda, bugün inkâr edilemeyecek bir siyasal güç haline gelmiş olması, bu kırk yıl içerisinde harekete gönül vermiş, omuz vermiş, emek vermiş ve elbette ki öncelikle can vererek şehit olmuş aziz kahramanların eseridir.

Tarihin hep haklı çıkardığı siyasi vizyonumuzu rehber aldığımızda, bugün beka düzeyinde vahim bir süreçten geçen ülkemizi yaşadığı buhrandan bîr an önce çıkartabilmek görevi de, ruhu ve benliği Türkiye sevdası ile yanan Milliyetçi Harekete düşmektedir.

Milletler mücadelesinin küresel boyutlar kazanarak alabildiğine tırmandığı günümüzde, milletimiz ve devletimize yönelik her tehlikenin ve tehdidin şuur undayız. Fakat dibi görünmeyen kuyulardan su çekmekten ısrarla kaçınan siyasetimizin doğru zamanda, doğru adımlarla ve doğru yerde yapılırsa anlam kazanacağına inanıyoruz.

Doğru zamanda uygulayacağımız yanlış bir siyasetin bizleri ve bize umut bağlamış milletimizi felakete götüreceğini biliyoruz. Yanlış zamanda uygulayacağımız doğru siyasetin de bize ve bize inanlara zarar vereceğinin farkındayız.

Bağımsızlığı zedelenen, değerleri hırpalanan, şerefi ve haysiyeti yara alan, yorgun ve yoksul düşürülmüş milletimiz, tek güvencesi olan Milliyetçi Hareket'ten yükselen sese kulak vermekte, onurlu ve aydınlık bir geleceğin müjdesini hasretle beklemektedir. Bugün, geçmişte yaşanan kırgınlıkları ve küskünlükleri aşma günüdür, gönül ve ülkü birliği yaparak, omuz omuza yürüme zamanıdır. Çünkü aslolan millet varlığının devamlılığıdır. Bu itibarla, aziz vatanımızı ve büyük milletimizi temiz ve içten duygularla seven herkesin yerinin Milliyetçi Hareketin safları olması gerektiğine samimiyetle inanıyoruz.

Milliyetçi Hareket Partisi 40 yıllık siyasal birikimin temsilcisi olarak, her arkadaşımızın bu eşsiz emanet üzerinde ödenemeyecek manevi hakları olduğunu düşünmektedir. Burası sizlerin baba ocağı ve ana kucağıdır. Milliyetçi Hareket, bu kutlu davaya inancını ve sadakatini yüreğinin bir köşesinde saklayan bütün kardeşlerini yuvalarına dönmeye ve geleceğin Türkiye'sinin inşasına taş koymaya çağırmaktadır.

29 Mart mahalli seçimlerinde MHP’ye verilecek destek, Türk Milliyetçiliği’ne verilecek destektir. MHP’nin 40. yıl kutlamasının vatanımıza, milletimize hayırlı olmasını diliyoruz.”