MHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Reha Oras; "Kırklarelimizi imar planlı modern bir şehir haline getirmek amacımız olacaktır "

MHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Reha Oras; 'Kırklarelimizi imar planlı modern bir şehir haline getirmek amacımız olacaktır '

Günlerdir Kırklareli siyaset gündeminde merakla beklenen Kırklareli MHP Kırklareli Belediye Başkanı Adayı nihayet belli oldu. Cemal Terzi, Nurettin Nişikli ve Ercan Andaç’ın belediye başkanlığı için aday adayı olmasına rağmen adaylık ipini Reha Oras göğüsledi. 3 Şubat Salı günü saat 20:30’da MHP Il ve Ilçe binasında toplanan parti ve basın mensuplarına Reha Oras’ın Belediye Başkan Adayı olduğunu Kırklareli MHP Il Başkanı seçilen Altan Orakçı açıkladı.

Belediye Başkan adaylarının Reha Oras olduğunu tanıtan Orakçı; “Hayırlı ve uğurlu olsun.” dedi.

MHP kırklareli Belediye Başkan Adayı seçilen Reho Oras’ta kendini tanıtarak başladığı basın bildirisinde; ”30 yılı aşkın bir süredir mühendislik, yöneticilik, proje mühendisliği, kontrol mühendisliği, satın alma yöneticisi, müteahhitlik gibi uzun, zorlu ve tecrübeli bir iş hayatım oldu. Kırklareli’ni ve Kırklarelimiz’i tanıyorum. Belediyedeki eksiklikleri, yapılan yanlışlıkları ve yapılan kaynak israfını gördüm. Gerekli olan, yapılması gereken işleri, gerekli yatırımlarla tespit ettim ve belediye başkanlığı görevine talibim. Hemşehrilerimizin daha huzurlu, daha müreffeh olmaları için gerekli çalışmaları yapacağıma söz veriyorum. Belediye hizmetlerimiz ilkeli ve dürüst olacaktır. Belediyecilikle ilgili program ve yatırımlarımızı daha sonra halkımıza açıklayacağız. Bu düşünceler ile belediye başkanlığı seçiminin Kırklareli ve ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diler saygı ve sevgilerimi sunarım.”dedi. Oras daha sonrada basın mensuplararına seslenerek; “Kırklareli MHP olarak bir aydır yoğun bir gündem yaşıyoruz. Yeni il ve ilçe yönetim kurullarını oluşturduk. Kadın Kollarımızı oluşturduk ve Kırklarelimize en iyi hizmet edecek belediye başkan aday adayı belirlemek amacıyla yoğun çalışmalarda bulunduk. Dünkü tarihe kadar genel merkezimiz gerekli gördükleri çalışmaları yaparak 2 Şubat 2009 tarihi itibarı ile MHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak beni açıkladılar.

Bütün gayretimizle çalışacağız ve MHP bayrağını Kırklareli’nde göndere çekmek için elbirliğiyle çalışacağız ve göndere çekeceğiz. Kırklarelimizi İmar planlı modern bir şehir haline getirmek amacımız olacaktır. Bu amaçlara ulaşmak bilgili, tecrübeli, deneyimli, donanımlı belediye başkanlarının göreve gelmesiyle mümkündür. “dedi.

Oras konuşmasına özgeçmişinden bahsederek devam ederek; ”1954 Kırklareli doğumluyum. İlkokulu Tevfik Fikret İlkokulu orta ve lise öğrenimimi Kırklareli Atatürk Lisesi’nde tamamladım. Üniversite tahsilimi Ankara’da Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği dalında yaptım. Biri kız biri erkek iki çocuğum var. Üniversiteyi bitirdikten sonra 1980 yılına kadar babamın sahibi olduğu Yayla Un Fabrikası’nda çalıştım. Askerliğimi 1980- 1981 yılları arasında asteğmen olarak tamamladım. 1982’den 1998 yılına kadar Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifi’nde çalıştım. Trakya Birlik’te çalıştığım yıllarda fabrika müdürlüğü ile birlikte çeşitli ünitelerde müdürlük görevleri sırasında Kırklareli Belediye bütçesinin on katı büyüklükteki bütçeleri yönettim.” dedi.  Açıklamaları sırasında konuşmaları sık sık parti mensupları tarafından alkışla ve sloganlarla kesilen Oras’a tüm MHP üyeleri de tam not verdi. Basın açıklamasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oras, şu anki belediyenin durumuna ve diğer partilerin belediye başkan adayları hakkında çarpıcı açıklamalarda bulundu. Toplantı daha sonra parti mensuplarının el ele vererek gösterdiği birlik mesajının ardından alkışlarla sona erdi.