MHP Kırklareli Belediye Başkanı'nın Reha Oras olarak açıkladı

'Yerel seçimlerin favorisi MHP'dir'

MHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Reha Oras kamuoyuna düzenlenen basın toplantısı ile tanıtıldı. Toplantıda konuşma yapan MHP Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı Milliyetçi Hareket Partisi’nin yapılacak olan Yerel Seçimlerin favorisi olduğunu kaydetti.
29 Mart’ta yapılacak olan Yerel Seçimler de Milliyetçi Hareket Partisi’nin (MHP) Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak Reha Oras belirlendi. 3 Ocak Salı günü saat 20.30’da MHP Kırklareli İl Binası’nda düzenlenen basın toplantısı ile Reha Oras kamuoyuna tanıtıldı. 
Düzenlenen basın toplantısında bir konuşma yapan MHP Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı, malum şahısın partiden ayrılması ile MHP’nin sırtından kamburunu attığını ve çığ gibi büyüdüğünü, Yerel Seçimlerin Favorisi’nin MHP olduğunu belirterek şunları kaydetti:
“Malumunuz bundan kısa bir zaman önce partimizin Belediye Başkan Adayı olarak lanse edilen zatın parti değiştirmesi ve onun ekibinin dağılması ile birlikte partimizde idari bir boşluk olmuştu. Genel Merkezimizin Reha Oras ve bir grup arkadaşına görev vermesi ile yeni bir oluşum gerçekleştirilmiştir.
MHP’yi kısa zamanda kontripiyeye düşürüp, ayak oyunlarına alet etmek isteyen ve çalışanların Ülkücülerin gönül birlikteliği olduğunu bilmedikleri ortaya çıkmıştır. Çünkü onların gönül birliği öyle büyük ve kutsaldır ki onlar bir gecede toplanır, bir günde teşkilat kurar ve ertesi gün seçimlere girer. Bu kadar güçlüdürler. Bunu önümüzdeki günlerde herkes görecektir.
* “Kırklareli halkı yalanları yutmayacak kadar kültürlü ve zeki insanlardan oluşuyor”
Bu güne kadar adayımızın açıklanmasının uzaması, teşkilatımızın yeniden oluşturulması ve bu arada da Belediye Başkan Adayımızın aranmasından dolayı olmuştur. Şunu herkes bilmelidir ki MHP her zamankinden güçlü ve dimdik ayaktadır. Bizi zor durumda bırakacaklarını sananlar yanıldıklarını seçimlerin ertesi günü göreceklerdir. Çünkü MHP ayak oyunlarına alet edilemez. Parti toplantılarında ağabeylerini, yengelerini, akrabalarını MHP’den istifa etmiş gibi lanse edenler Kırklareli halkının kendilerine kıs kıs güldüğünü bilsinler. Çünkü Kırklareli halkı bu şekildeki yalanları yutmayacak kadar kültürlü ve zeki insanlardan oluşmaktadır.
* “MHP’den gerçek ülkücü olan hiç kimse istifa etmemiştir”
Basından öğrendiklerimizden söylüyorum. Kadın Kolları dağılmıştır, MHP’den 2 bin 500 kişi falanca partiye geçmiştir gibi yalanlara hiç gerek yok. Biz söyledik MHP’den kim geçmişse basına isim versinler, şu adam MHP’den istifa etmiş şu partiye geçmiştir diye ispatlasınlar. Biz ısrarla söylüyoruz MHP’de hiçbir kadın istifa etmemiştir. MHP Kadın Kolları dimdik ayaktadır ve çalışmalarına hızla devam etmektedir. MHP’den gerçek ülkücü olan hiç kimse istifa etmemiştir. O giden arkadaşın arkasından birkaç tane onun gibi menfaat gözeten akrabaları gibi kimse arkasından gitmemiştir.
* “MHP sırtından bu kamburu attığından beri çığ gibi büyüyor”
Aksine MHP sırtından bu kamburu attığından beri çığ gibi büyümektedir. Meğer bu kişinin MHP’nin sırtında kambur olduğunu gittikten sonra anladık. Kırklareli’nde şunu gördük. Belediye Başkan Adayımız Reha Oras bey ile birlikte caddelerde teveccühten yürüyemiyoruz. Dükkanlara davetten 100 metrelik mesafeyi saatlerce alamıyoruz. Kırklareli halkının yanımızda bir kez daha olduğunu gördük. Şuna inanıyorum ki şu anda MHP Kırklareli Belediyesi Seçimleri’nin favorisidir. Seçimleri herkesin inanamayacağı derecede bir farkla kazanacaktır. Kırklareli halkı inanan, dürüst ve ahlaklı politika yapan insanları özlemişti. Kırklareli böyle politikacıları görevlendirmek için MHP’yi destekleme kararını zaten beyninde almıştır. Bunu seçimlerde bir kez daha göreceğiz.” 
MHP Genel Merkezi tarafından Kırklareli Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının kendisi için büyük bir onur ve mutluluk kaynağı olduğunu belirten Reha Oras, bilgi ve deneyimleri ile Kırklareli’ni imarlı ve planlı bir Modern Şehir haline getireceğini söyledi. Bunun içinde Kırklareli halkının kendisine destek vermesini isteyen Reha Oras şunları kaydetti:
“Milliyetçi Hareket Partisi olarak son 1 aydır yoğun günler yaşıyoruz. Yeni İl ve Merkez İlçe Teşkilatları’nı oluşturduktan sonra aday çalışmalarına başladık. Bu kapsamda Kırklareli Belediye Başkan Aday Adaylığı için; Cemal Terzi, Nurettin Nişikli, Ercan Andaç ve ben başvuruda bulundum. Benim aday olmamda arkadaşlarımızın teşviki ve genel merkezimizin isteği ön planda yer aldı.
25 Ocak’ta Kırklareli’ne Genel Başkan Yardımcımız Atilla Kaya geldi. Aday adayları ile ayrı ayrı görüştü. Bunun yanında parti yöneticilerimiz, eski yöneticilerimiz, üyelerimiz ile de görüştü. Burada edindiği izlenimlerini Genel Merkezimize götürdü. Burada yapılan değerlendirmeler sonucunda Genel merkezimiz tarafından ben görevlendirildim.
* “Kırklareli’nde Milliyetçi Hareket Partisi Bayrağı’nı göndere çekeceğiz”
 Bundan büyük şeref ve onur duydum. 35 yıldır bu davanın içerisinde çeşitli görevlerde bulundum. Bu dava çok yüce bir davadır. Bu davadan Belediye Başkan Adayı olmaktan dolayı çok gurur duyuyorum. Bütün arkadaşlarımız benim aday olmamı büyük bir şevk ve coşku ile karşıladılar. Kırklareli Belediye Başkanlığı görevini projelerimizle, bilgi ve tecrübemizle başaracağımıza inanıyoruz. Kırklareli’nde Milliyetçi Hareket Partisi Bayrağı’nı göndere çekeceğiz.
Kırklareli’mizi imarlı, planlı, modern bir şehir oluşturacağıma inanıyorum. Bunun yanında Kırklareli’mizin ekonomik seviyesinin yükseltilmesi yönünde çalışmalarımızda olacaktır. Bu amaçlara ulaşmak bilgili, tecrübeli, deneyimli, donanımlı Belediye Başkanları’nın göreve gelmesiyle mümkündür dolayısıyla 29 Mart seçimleri de önem arz etmektedir. Doğru adayı seçmek, işi en ehliyetli olana teslim etmek gerekmektedir.
* “Bilgi ve tecrübemi Kırklareli için kullanmak istiyorum”
35 yıldır Mühendislik yapıyorum. Bu dalda; Mühendis, Proje Mühendisi, Kontrol Mühendisi, Fabrika Müdürlüğü, Satınalma Müdürlüğü gibi birçok görevlerde bulundum. Büyük tecrübeler elde ettim. Bu tecrübelerimi Belediye Başkanı olmam halinde halkımızın yararına kullanacağım. Bu anlamda bilgili ve tecrübeli bir Başkan olacağıma inanıyorum. Bunun yanında 5 yıl Belediye Meclis Üyeliği de yaptım. Bunun yanında 2 yılda İmar Komisyonu’nda görev yaptım. Kırklareli’ni ve Kırklarelimizi tanıyorum. Belediyedeki eksiklikleri, yapılan yanlışlıkları, yapılan kaynak israflarını gördüm. Gerekli olan, yapılması gereken işleri, gerekli yatırımları tespit ettim ve Belediye Başkanlığı görevine talip oldum.
* “Belediye hizmetlerimiz ilkeli ve dürüst olacaktır”
Kırklarelili hemşerilerim teveccühü gösterdikleri takdirde en güzel hizmetlerle Kırklarelimizi modern bir şehir haline getirmeye, kaliteli, ucuz Belediye hizmetleri vermeye, hemşerilerimizin daha huzurlu daha müreffeh olmaları için gerekli çalışmaları yapacağıma söz veriyorum. Belediye hizmetlerimiz ilkeli ve dürüst olacaktır. Belediyecilikle ilgili program ve yatırımlarımızı daha sonra halkımıza açıklanacaktır. Bu düşünceler ile Belediye Başkanlığı Seçimlerinin Kırklareli ve ülkemize hayırlı olmasını diler saygı ve sevgilerimi sunarım.”
* Reha Oras kimdir?
1954 Kırklareli doğumlu. İlkokulu Tevfik Fikret İlköğretim Okulu’nda, Orta ve Lise öğrenimini Kırklareli Atatürk Lisesi’nde tamamladı. Üniversite tahsilini Ankara Gazi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nde yaptı. Yayla Un Fabrikası sahiplerinden Yusuf Beyin oğlu olan Oras Kırklareli’nin tanıdığı değerli şahsiyet Abdülhamid Hoca’nın kızı Tahire hanım ile evli. Biri kız biri erkek olmak üzere 2 çocuk sahibi. Kızı Mimar, oğlu Ziraat Mühendisliği son sınıf öğrencisidir.
Oras, Üniversiteyi bitirdikten sonra 1980 yılına kadar babasının işi Yayla Un Fabrikası’nda çalıştı. 1980-1981 yıllarında askerliğini Asteğmen olarak yaptı. 1981-1982 yıllarında Kırklareli Köy Hizmetleri İl Müdürlüğü’nde çalıştı. 1982 yılından sonra 1998 yılına kadar Trakya Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği’nde. (Trakya Birlik) çalıştı. Bu süre içerisinde Fabrika Müdürlüğü, İşletme Müdürlüğü, Satınalma Müdürlüğü gibi görevlerde bulundu. Bu görevleri sırasında Kırklareli Belediyesi’nin şu anki bütçesinin 10 katı kadar bütçeleri başarı ile yönetti. 1998 yılında İnşaat Mühendisi Serdar Küçüksarp ile RESARP Mühendislik Limited Şirketi’ni kurdu. 10 yıldan bu yana Kırklareli’nde İnşaat ve Mühendislik konularında hizmet veriyor. Kırklareli ve Edirne’de birer işyerleri bulunuyor. 
1977 yılında Kırklareli Ülkü Ocakları Başkanlığı, 1979-1980 yılları arasında MHP Kırklareli İlçe Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2004 Yerel Seçimleri’nde MHP Kırklareli Belediye Meclis Üyeliği’ne seçildi. 2 yıl İmar Komisyonu Başkanlığı yaptı. Şehir Kulübü, KISİYAD, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası, Makine Mühendisleri Odası Üyesi. (s)