MHP Kırklareli Il Kongresi'nde iki liste yarıştı, kazanan beyaz liste oldu

MHP Kırklareli Il Kongresi'nde iki liste yarıştı, kazanan beyaz liste oldu

Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli Il Teşkilatı, geçtiğimiz Cumartesi günü iki listenin aday olarak yarıştığı ve iktidara yaklaşmanın göstergesi olarak nitelendirilen bir kongre geçirdi.

Saat 14:00’da açılışı yapılan kongre, Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşti.

Partinin il kongresine Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Edirne Milletvekili Cemalettin Uslu, Antalya Milletvekili Mehmet Günal, Ordu Milletvekili Rıdvan Yalçın, Demirköy Belediye Başkanı Muhlis Yavuz, Çakıllı Belediye Başkanı Mehmet Bayram, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, Tekirdağ Il Başkanı Yunus Meral, Edirne Il Başkanı Mürsel Şimşek, Çanakkele Il Başkanı Rıdvan Uz, Vize Ilçe Başkanı Sedat Balkı, Il Genel Meclis Üyesi Selahattin Birkaya, MHP il ve ilçe teşkilatından çok sayıda partili katıldı. Kongreye ayrıca, AK Parti Merkez Ilçe Başkanı Hamit Orakçı ve DSP Il Başkanı Yaşar Mert’de nezaket ziyaretinde bulundu.

Kongrede gündem öncesi kürsüye gelen il başkanı Altan Orakçı, MHP’nin böyle kongrelerden güçlenmiş ve çığ gibi büyümüş olarak çıkacağına inandığını söyledi. Bu konuşmanın sonrasında divan oluşumuna geçildi. Oylama sonucu divan başkanlığına Emin Haluk Ayhan, ikinci başkanlığa Kemalettin Nalcı, katip üyeliklere de Nedim Bars ve Sedat Balkı seçildi. Divan oluşumundan sonra, saygı duruşu gerçekleşti ve Istiklal Marşı okundu.

8 yıldır bizi yönetenler, yüzyıllardır beraber yaşadığımız insanları 36 etnik kökene ayırdı

Kongrenin açılış konuşmasını MHP Il Başkanı Altan Orakçı gerçekleştirdi. Orakçı, MHP’nin kongrelerden güçlenerek çıkarsa, iktidara daha emin adımlarla yürüyeceğini belirterek; “MHP’nin il başkanlığı seçiminde bunu hep beraber göreceğiz. Türkiye önemli bir geçiş dönemi yaşıyor. Ülkemiz hergün yeni bir olayla çalkalanıyor. Bundan 8 yıl evvel anarşi ve terör bitme noktasına gelmişti. Sonra bir şeyler değişti. Çünkü 8 yıldır bizi yönetenler, yüzyıllardır beraber yaşadığımız insanları 36 etnik kökene ayırdılar. Bunun yanında Türkiye’nin kuvvetlendiğini gören dış güçler, yani Istiklal Savaşı’nda silah zoruyla Sevr Antlaşması’nı uygulayamayanlar, bugün ekonomik olarak Türkiye’ye baskı yapıyor. Işte bu baskının sonucunda Türkiye’de olaylar aldı başını gidiyor. Artık nakit paranın akışının gerçekleştiği herşey, yabancı sermayecilerin elinde. Ülkemizin sınırları bizim namusumuzdur. Biz, namusumuzu kimseye emanet etmeyiz. Vatanımıza sahip çıkmak zorundayız. Başka Türkiye yok.” diye konuştu. Konuşması sık sık alkışlarla bölünen Orakçı, bu kongreyi MHP’nin iktidara gelişinin ayak sesleri olarak adlandırdı.

Orakçı’nın konuşmasının ardından faaliyet raporunun okunanarak ibrazı gerçekleşti ve mali rapor onaya sunuldu. Daha sonra Kemalettin Nalcı tarafından MHP Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Didinmez ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdikleri mesajlar okundu.

Bu vatanın bize her zamankinden daha fazla ihtiyacı var

Gündem, il başkanlığı adaylarının konuşmalarıyla devam etti. Ilk konuşmayı Işık Topay yaptı. Topay, konuşmasının başında Kırklareli’nde parti içi anlaşmazlıklara olan sitemini dile getirdi. Sorunun tahlilini yapmadan tedavisinin mümkün olmayacağını ifade eden Topay; “Önemli olan birbirimize inanıp güvenmemizdir. Bu hareketin namına, emeğine yakışan bir duruş göstermemiz bizim vazifemizdir. Bugün burada MHP’nin kazanacağı bir kongre öne çıkmalıdır. Bizim amacımız partimizin kapısının sonuna kadar açık olması ve MHP’yi Kırklareli’de iktidara taşımak. Milliyetçi hareket, burada iktidar olmaya layık bir harekettir. Bizim koyduğumuz hedefler bunlar. Büyük düşünmek zorundayız. Bu vatanın bize her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Bu uğurda ödenmesi gereken bedel neyse, bu uğurda çekilmesi gereken sıkıntı neyse biz ona talibiz.” dedi.

Topay’ın ardından kürsüye gelen Şaban Savaşan, 40. yılını kutlayan MHP’nin bu şerefli yolculuğunda yıllardır görev yaptığını kaydederek şunları söyledi:

Gün birleşme ve bütünleşme günü, bunun da tek adresi MHP’dir

“Bugüne kadar ülkü ocaklarının ve partimin çeşitli kademelerinde görev aldım. Bu kararlı yürüyüşte Türkiye sevdalılarının başını öne eğecek hiç bir harekette bulunmadım. 3 hilalli bayrağı daha ileriye taşımak için, MHP’ye iktidar yolunda katkı sağlamak için il başkanlığına talip oldum. Türkiye ve Türk milleti, tarihinin en kritik dönemlerinden birisiyle yüzyüzedir. Adına açılım denilen yıkım projeleri ile milli birlik ve bütünlüğümüz tartışmaya açılmıştır. Ancak bu sürece karşı Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’nin onurlu duruşu, Türkiye sevdalılarını bütünleştirmiştir. Türkiye’nin her zamankinden çok MHP’ye ihtiyacı vardır. Gidilmedik köy, girilmedik sokak, çalınmadık kapı, ulaşılmadık insan bırakmayacağız. Halkımıza sadaka ekonomisin kader olmadığını, bir projenin parçası olduğunu anlatacağız. Ilimizden Ankara’ya mutlaka ama mutlaka milletvekili göndereceğiz. Gün birleşme ve bütünleşme günüdür. Bunun da tek adresi MHP’dir. Bizim yüreğimizde herkese yer vardır.”

Bu konuşmalardan sonra Emin Haluk Ayhan’da, iktidar partisinin konuşmalarını eleştiren ve iç, dış problemlerin arttığını kaydeden bir konuşma yaptı. Ayhan açıklamasında ülkenin birlik ve baraberliğine yönelik girişimlerin MHP tarafından engelleneceğini belirtirken, işsizliğin en büyük sorun olduğuna değindi. Işsizliğin ciddiyetine hükümetin daha yeni vakıf olduğunu söyleyen Ayhan, ekonomik sıkıntıların aile düzenini bozduğunu ve sosyal çöküntüye sebep olduğunu kaydetti.

Bu konuşmaların ardından her iki listenin yönetim adayları tanıtıldı. Tanıtım sonrası seçime geçildi. 600 delegenin katılım gösterdiği kongrede 442 kişi oy kullandı. Oy verme işlemi saat 17:00’de sona erdi. 4 oyun geçersiz sayıldığı seçim sonuçlarına göre Şaban Savaşan 309, Işık Topay ise 129 oy aldı. Böylece Savaşan, 180 oy farkla MHP Kırklareli Il Başkanlığı’nı kazandı.

Büyük bir alkış gösterisi eşliğinde kendisine oy veren, vermeyen herkese teşekkür eden Şaban Savaşan; “Çok güzel bir kongre geçirdik. Bizim gönlümüz herkese açıktır. Kısmet olursa MHP’yi iktidar yapmak için oy vermeyen arkadaşları da aramızda görmek istiyoruz. Hep birlikte partimizin iktidar yürüyüşünü başlatacağız.” dedi. Kongre, Şaban Savaşan ve yeni il yönetiminin hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Işte Şaban Savaşan’ın seçimi kazanan listesindeki diğer isimler: Yönetim Kurulu Asil Üyeler; Reha Oras, Adem Esen, Ercan Andıç, Necdet Kollu, Cemal Terzi, Mustafa Terekli, Hakan Aytaç Kaya, Yılmaz Bakaç, Adnan Güvençer, Cengiz Kurtişoğlu, Şükrü Nişikli, Ahmet Türküsev, Oktay Katrancı, Remzi Berkel, Seyfi Güler, Ibrahim Aysan, Hikmet Özün, Mehmet Sazara, Ihsan Taşkın, Hakan Ekici, Handan Doğan, Ümit Çalık.

Yönetim Kurulu Yedek Üyeler; Halim Gültekin, Nedime Tutar, Ergun Sözen, Ilker Aktaş, Cengiz Uysal, Cebir Alkoç, Samet Atız, Adnan Azay, Hakan Elmas, Çiğdem Sutay, Murat Alıpatar, Süleyman Akgöz, Ali Yeşil, Erdal Alparslan, Murat Topçu, Adnan Genç, Murat Saraçoğlu, Zinnur Özdere, Savaş Hersekli, Ahmet Işcan, Arif Yakar, Ahmet Durmuş.

Il Disiplin Kurulu Asil Üyeleri; Mehmet Hacıoğlu, Adem Bilgi, Altan Dönmezer, Hasan Ünal, Hasan Yükal, Mustafa Doğan, Şener Sonal.

Il Disiplin Kurulu Yedek Üyeleri; Hüseyin Akkar, Abdurrahman Kıran, Faruk Tosun, Gürkan Poyraz, Cevat Oras, Atilla Yılmaz, Hüseyin Çolakoğlu.

Büyük Kongre Delegeleri Asil; Şaban Savaşan, Serhat Iskender, Tarık Tosun, Mehmet Bayram, Ramazan Hökkaş, Nedim Bars, Saim Aksakal.

Büyük Kongre Delegeleri Yedek;

Adem Esen, Reha Oras, Mehmet Gülay Erkol, Necdet Yatsın.