MHP Kırklareli Il Teşkilatı Ahilik Haftası'nı, yayımladığı bir mesajla kutladı

MHP Kırklareli Il Teşkilatı Ahilik Haftası'nı, yayımladığı bir mesajla kutladı

Milliyetçi Hareket Partisi Kırklareli Il Başkanlığı, Basın ve Halkla Ilişkilerden sorumlu Il Başkan Yardımcısı Hakan Aytaç Kaya, yayımladığı mesajla Ahilik Haftası'nı kutladı. Ahiliğin, toplumun mutluluğunun ve başarısının,  bireyin kusursuzluğa ulaşması, herkesin bir meslek sahibi olarak yaşama katılması ve insanlığa hizmeti amaç edinmesiyle olanaklı kılınabileceğini öngördüğünü dile getiren pati başkanlığı mesajına şu şekilde devam etti:

"Ahilik kültürü, insana saygı ve sevgiyi işleyen, haksız rekabeti ortadan kaldıran, sosyal yardımlaşma ve dayanışmayı sağlayan, kaliteli üretimi benimseyen ve teşvik eden bir teşkilattır. Bir toplumun en değerli varlıklarından birisi de, yaşatılan kültür değerleridir.

Zengin bir kültüre sahip olan Türk Milleti, bu değerlerini koruyarak, bozulmadan gelecek nesillere aktarabilmiş ender milletlerden birisi olmuştur. Türk sosyal ve ekonomik hayatının gelişmesinde önemli yeri olan Ahilik Teşkilatı da, halkımız tarafından günümüze kadar yaşatılmış bir geleneğimizdir. Bu geleneği çağımızın şartlarına uygun hale getirerek yaşatmak bizlere düşen en önemli görevlerden birisidir.

Toplumun çeşitli kesimlerini bir araya getiren Ahilik ruhu, çok uzun yıllar boyunca lonca teşkilatları ile sosyal barışı korumuş, mesleki dayanışma ile toplumun ve devletin ayakta kalmasına yardımcı olmuştur. Evrensel kardeşliği, ticarette dürüstlüğü, mesleki ilişkilerde kendi kendine denetimi esas alan Ahilik, 12. yüzyıldan bu yana esnafımız arasındaki beraberlik ve dostluğu pekiştirerek, son derece sağlam dayanışma örnekleri ortaya koymuştur. Sevgi, hoşgörü, çalışkanlık, yardımseverlik, dürüstlük ve tok gözlülük anlayışıyla, esnaf ve sanatkârlar arasında kurulmuş olan Ahilik Örgütü, kendisine ait bu değerlerin korunması ve yaygınlaşması çabalarıyla günümüzün meslek birliklerine ve esnaf odalarına öncülük etmiştir.  Ahilik geleneğinin günümüzde de geçerliliğini koruyan yönlerinin, çağımızın bilgi, deneyimi ve birikimiyle zenginleştirilerek yaşatılması, oluşturulacak yeni toplumsal yapılanmalar için de örnek oluşturacaktır.

Bu duygu ve düşüncelerle bir kere daha esnaf ve sanatkarlarımız başta olmak üzere bütün halkımızın Ahilik Kültür Haftası'nı kutluyorum."