MHP Kırklareli Merkez İlçe Başkanı Tarık Tosun oldu

* Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi 26 Temmuz 2009 Pazar günü yapıldı. Başkanlığı seçimlere tek liste ile giren Tarık Tosun kazandı.


HABER MERKEZİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli Merkez İlçe Başkanlığı Kongresi 26 Temmuz 2009 Pazar günü saat 14.00’te İstasyon Çay Bahçesi’nde gerçekleştirildi. Düzenlenen Kongre’ye MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı,  MHP Edirne Milletvekili Cemaleddin Uslu, MHP Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı, mhp Kırklarelui Kadın Kolları Başkanı Semanur Alataş,  Lüleburgaz İlçe Başkanı Serhat İskender, Babaeski İlçe Başkanı Alper Yaprakçı, Demirköy İlçe Başkanı Necdet Yatsın, Pehlivanköy İlçe Başkanı Mehmet Güray Erkol, Kofçaz İlçe Başkanı  Necati Vardar, Pınarhisar İlçe Başkanı Nedim Bars, Vize İlçe Başkanı Sedat Balkı ile birlikte Yönetim Kurulu Üyeleri ve partililer katıldı.
Divan Heyeti’nin MHP Tekirdağ Milletvekili Kemalettin Nalcı, Mustafa Terekli, Pınarhisar İlçe Başkanı Nedim Bars, Vize İlçe Başkanı Sedat Balkı’dan oluşturulmasının ardından Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okundu. Nalcı’nın açılış konuşmasını yapmasının ardından kongre gündemine geçildi.
Kongre’de yapılan seçimlere tek liste ile giren Tarık Tosun yaptığı konuşmasında şunları kaydetti:
“Dünya coğrafyasında egemen güçler arasındaki hegomanya ve sömürü savaşında Türk Milleti’nin menfaatlerini koruyan tek değer, tek doktrin Türk Milliyetçiliği’dir. Bizler yerel teşkilatlar olarak Milliyetçilik anlayışımızın ve sürecinin zihinlerde tazelenmesi ve yine milliyetçilik anlayışımızın siyasi ve sosyal zeminde durduğu noktanın sade ve anlaşılır biçimde bulunduğumuz yerlerde milletimize anlatmanın en önemli görevlerimizden biri olduğuna inanıyoruz.
Herkesi Cenab-ı Hakkın bir emaneti kabul eden kucaklayıcı, birleştirici olan ve bütünleşme kapısını her zaman ardına kadar açık tutan başkalarına hor ve hakir bakmayan ve bunu samimiyetle yapan, meseleyi kafatası ölçerek değil aidiyet ve mensubiyet şuuru olarak ifade eden milliyetçiliğimizin millet hafızasında iyi algılanması sağlanmalıdır. Bu bizlerin yani yerel teşkilatların liderini iyi dinleyip, iyi okuyup doğru anlayarak yapması gereken en önemli ve temel siyasi görevi olmalıdır.
Düşüncelerimizden ve hedeflerimizden kendilerine bire çıkar bulamayanlar ya da çıkarı zedelenenler milliyetçilik anlayışımızın millet hafızasında doğru ve olduğu gibi algılanmasını her zaman engellemeye çalışmış hatta alakasız ve uygunsuz tarifleri zihinlere kazımıştır.
Bilgi Kirliliği, yalan haber, iftira, bizleri temsil etmeye hakkı olmayanların temsilci olarak kamuoyuna takdimi ve milliyetçiliği şahsına ait limitsiz bir kredi kartı gibi kendi ihtiyaçlarını karşılattıran ama hesap ekstresini milliyetçi harekete ödeten kişilerin varlığı ve ihaneti, milliyetçiliğimizin millet hafızasında kasten yanlış konumlanmasını sağlamıştır. İşte bizler yani milliyetçi düşünceye sahip milliyetçi hareket mensupları bu yanlış konumlandırmaya karşı olacak şekilde hamasetle anılmak istemiyoruz. Bizler gözleriyle değil beyniyle düşünen Sosyal içtimai yaşantısı başarılarla dolu kendine güvenen, demokrasiye ve meşrutiyete inanan, Türkiye'yi ve Dünya’yı iyi okuyan atalarının başarılarını iyi kavrayan seven sevilen, yardım eden yönetme kabiliyeti olan ve asla yönlendirilemeyen.
Doğru bildiğini konuşmaktan çekinmeyen ve bunun gibi birçok özellikleriyle yani taşıdığımız artılarla, başarı ve becerilerimizle anılmayı isteyen ve bunu hak eden Türk Milliyetçileriyiz.
Kim ne anlatırsa anlatsın. Bizleri kim nasıl takdim ederse etsin. Bizler büyük bir özgüven içerisinde. Hep başarımızı, artılarımızı, gücümüzü düşüneceğiz.
Mensubu bulunduğumuz fikri ve siyasi yapının anlamını ve zenginliğini ve hedefini düşüneceğiz. Hem de hiç boşluk vermeden ve bunu milletimizle paylaşmaktan usanmadan bıkmadan çalışacağız. İşte buradan hareketle Her zaman Nefsinizin sizi mağlup etmesine izin vermeden çalışmak zorundayız.
Değerli Ülküdaşlarım, Seçimler belirli zaman aralıklarıyla olur bazen iyi bazense olumsuz neticeler alırsınız. Yani bazen kazanır bazense Kaybedersiniz. Bu seçimler sonucunda telafi imkanı olan sonuçlar alınabilir fakat onurunuzu, itibarınızı kaybederseniz bir daha geri getiremezsiniz ve bunun telafisi yoktur. Nefsinizin sizi mağlup etmesine izin vermediğiniz için onurunuzla ve şerifinizle mücadele ettiğiniz için, Ben Başkan olamazsam, Ben Belediye Başkanı Adayı olmazsam, Milletvekili olmazsam gerisi batsın demediğimiz için, En büyük emanet olan Milliyetçi Harekete sahip çıkarak, hıyanet etmediğimiz için. Kula kulluk etmeyip zalime boyun eğmediğimiz için. Bazen boğazınıza koyacağınız lokmayı bazende üzerinize giyeceğiniz hırkayı verdiğiniz için.  Yokluk içerisinde dimdik durduğuz için. Öpülmesi gerek elleri öpüyor, Önünüzde saygıyla eğiliyorum. Hakkınızı helal edin diyorum.
Sözlerimi tamamlarken hepinizi en derin saygı ve sevgilerimle selamlıyor, Olağan Kongremizin iktidar sürecimizin ilk adımı olmasını Yüce Allah'tan (C.C.) diliyor ve hepinizi Allah’a (C.C.) emanet ediyorum.”
Tarık Tosun’un ardından bir konuşma yapan MHP Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı’da şimdi birlik ve beraberlik içerisinde hareket etme zamanı olduğunu belirterek gelecek günlerin Milliyetçi Hareketin önderliğinde şekilleneceğini belirtti. Konuşmaların ardından seçimlere geçildi.
Seçimlere tek liste ile giren Tarık Tosun’un listesi şu isimlerden oluştu:
* Yönetim Kurulu Asil Üyeleri: Burak Uğur Gülbay, Eyüp Dönmez, Özcan Oras, Menderes Akkuş, Nuriye Tüzel, Mustafa Büyüköztürk, Bahtiyar Ergül, Gürhan Dagal, Özgür Başkurt, Remzi Odabaşı, Mesut Delgöz, Recai Özdere, Aytekin Gürdal, Veysel Akman, Vedat Altun, Murat Yılmaz.
* Yönetim Kurulu Yedek Üyeleri: Okan Genç, Sabri Şeker, Süleyman Bülent Kaymak, Gürkan Poyraz, Fatih Dönmez, Mustafa Top, Şükrü Nişikli, Cebir Alkoç, Nuan Aras, Şenol Morova, Veli Efe, Hasan Maytar, Adnan Azay, Uğur Sarıca, Çiğdem Sutay. (s)