MHP Kırklareli'nde 40. yılını coşkuyla kutladı

  Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli Teşkilatı dün MHP'nin 40. yılını coşkulu bir şekilde kutladı. Teşkilat üyeleri Kırklareli sokaklarında pankartlarla dolaşarak sevinçlerini paylaştılar.

MHP Kırklareli İl binasında 9 Şubat Pazartesi günü toplanan MHP Kırklareli teşkilatı saat 11.30’da Kırklareli Zincirli Kuyu Caddesi’nden Cumhuriyet Caddesi’ni ve Fevzi Çakmak Caddesini takip ederek Vilayet Meydanına geçti.
Vilayet Meydanında Atatürk Heykeli önüne çelenk konulmasının ardından MHP Kırklareli İl Başkanı Altan Orakçı günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Orakçı konuşmasında; “Bugün partimiz 40. yılını doldurmaktadır. Türk siyasetinde 40 yıl içinde sayısı belli olmayacak kadar çok siyasi parti gelip gitmiş bazılarının ismi dahi unutulmuştur. Ama MHP hala 40 yıl önceki gibi dimdik ayakta ve ülkesini dünya ülkeleri arasında en üst seviyeye çıkartma çalışmasında olarak bugünde saygıdeğer milletimizin karşısındadır. 9 Şubat 1969’da Adana’da bir kongre oldu.  Bu kongrede Cumhuriyetçi Köylü Millet Partisi isim değiştiriyor ve Milliyetçi Hareket Partisi adını alıyor. Başkanı ise Türk dünyasının kabul ettiği tek lider büyük Başbuğ rahmetli Alparslan Türkeş oluyor. O günden başlayarak bu günlere gelen süreç zannediyorsunuz ki günlük güneşlik güzel günler olmuş. Hayır. Bu dava adamları, bu dava arkadaşları işkenceler mi görmemişler, zindanlarda mı çürütülmemişler, bir hiç uğruna öldürülmemişler mi. İşte davamızın kutsallığı da buradan gelmektedir. Bu dava arkadaşlarım zindanlarla birlikte ihtilallerle de uğraşmıştır” diyerek MHP’nin çok zor günler geçirdiğini fakat dimdik ayakta olduğunu vurgulayarak MHP’nin 40. yılının Türkiye için hayırlı uğurlu olmasını diledi.
İl Başkanı Altan Orakçı’nın ardından MHP Kırklareli Belediye Başkan Adayı Reha Oras konuşma yaparak MHP’nin kararlı, onurlu ve ilkeli yolculuğunda, bugün inkar edilmeyecek bir siyasal güç haline geldiğini vurgulayarak önümüzdeki yerel seçimlerde MHP’ye verilecek desteğin Türk Milliyetçiliğine verilecek destek olduğunu belirtti. Belediye Başkan Adayı Oras, konuşmasında kısaca şunları kaydetti; “Daha nice 40 yıllara ulaşacak olan Milliyetçi Hareket Partisi’ne ve asırları aşacak olan Türk Milliyetçiliğine vereceğiniz destek için hepinize teşekkür ederiz.
Demokrasilerde seçimler, verilecek destek için önemli zamanlardır. 29 Mart Mahalli seçimlerinde MHP’ye verilecek destek Türk Milliyetçiliğine verilecek destektir. Vereceğiniz desteğe şimdiden teşekkür ediyor MHP’nin 40. yılı kutlamasının vatanımıza, milletimize, hayırlı uğurlu olmasını diliyoruz”
Yapılan törene MHP İl Teşkilatı dışında onlarca vatandaş da katılım gösterdi.(ay)