MHP'li kadınların coşkulu Kadınlar Günü eğlencesi

MHP Kırklareli İl Kadınlar Kolları Başkanlığı, 7 Mart akşamı Kadınlar Günü dolayısıyla bir eğlence programı düzenledi. Eğlencede Popstar Alaturka ile ünlenen Melisa sahne aldı. Hanımlar, Melisa'nın Türk Sanat Müziği eserleriyle yerlerinde duramadılar.

MHP Kırklareli İl Kadınlar Kolları Başkanlığı 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlediği eğlencede Popstar Alaturka ile ünlenen Melisa geceye renk kattı.
MHP İl Kadınlar Kolları Başkanı Semanur Alataş, gecenin başlangıcında yaptığı konuşmasında, Ziya Gökalp’in “Kadın tamam olmadıkça eksik kalır bu hayat” vecizesinden örnekle geleneksel Türk toplumunda kadının daima, Batı ve Doğudaki diğer örneklerine göre oldukça ileri bir konumda bulunduğunu söyledi.
Türk kadınlarının, 1930 yılında Belediye Meclislerine, 1933 yılında muhtarlığa, 1934 yılında Milletvekilliği seçme ve seçilme hakkı kazandığını hatırlatan Başkan Semanur Alataş, bu durumun kadınların elde ettikleri haklarını etkin şekilde kullanmalarını sağlayamadığını ifade etti. Başkan Semanur Alataş,
“Ülkemizde, kamu sektörü başta olmak üzere, çalışma hayatında giderek artan bir oranda yer almalarına rağmen, kadınlarımızın hala çözüm bekleyen çok önemli sorunları bulunmaktadır.
Ülkemizde kadın nüfusunun önemli bir bölümünün eğitim sorunu bulunuyor. Bilhassa kırsal kesimde okum-yazma bilmeyen, örgün öğretim imkânlarından yararlanamadığı için kendini yetiştirememiş kadınlarımızın sayısı oldukça fazla. Değişime açık kadınlarımız, Milliyetçi Hareket Partisi’nin değişime dönük programına ve icraatlarına da sahip çıkmış, katkı sağlamıştır. Partimiz her konuda olduğu gibi kadınlarımızın siyasette, parlamentoda temsili ve yönetimde daha etkin konumlara ulaşmaları hususunda da çığır açmış, kadınların kendilerini kanıtlamaya imkan tanımıştır” şeklinde konuştu.

* Reha Oras coşkuyla karşılandı

Ardından MHP Kırklareli Belediye Başkanı Adayı Reha Oras konuşma yapmak için salona geldi. Reha Oras, konuşma yapmak için sahneye geldiğinde eşi Tahire Oras da kendisini yalnız bırakmayarak yanında bulundu. Oras, kadınlar tarafından büyük bir alkış ve coşkuyla karşılandı. Oras, yaptığı kısa konuşmasında Milli Mücadele döneminde Türk Kadınlarının üstlendiği önemli ve ağır rolden bahsetti. Bunun örneklendiren Reha Oras; Halide Edip Adıvar ve Nene Hatun’un hayatından kısa kesitler sundu. Oras; “Türk Kadınları olmasaydı zafer kazanmamış güç olurdu” dedi.

* Hanımlar Melisa ile coştu

Sonrasında sahne alan Melisa, hareketli parçalarıyla kadınları doyasıya eğlendirdi. Kadınlar, sahneye çıkıp oynayarak hem stres attılar, hem de Kadınlar Gününü kutladılar. Gece sonunda yapılan çekilişle de hediyeler dağıtıldı. (mc)