MHP'nin aday adayı tanıtımında gergin anlar

MHP'nin aday adayı tanıtımında gergin anlar

Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı geçtiğimiz Perşembe akşamı, parti binasında Belediye Başkanlığı için yeni aday adaylarını partililere ve basın mensuplarına tanıttı. MHP’den daha önce Belediye Başkan aday adayı olduğu açıklanan Avukat Cemal Terzi’nin haricinde aday adayı Nurettin Nişikli ve aday adayı Ercan Andaç da “adaylık” yarışına katıldı. Tanıtım esnasında toplantıya katılım gösteren Savaş Hersek ile aday adayı Nurettin Nişikli arasında gergin anlar da yaşandı.    

Saat 20.00’de MHP Il Başkanı Reha Oras önderliğinde gerçekleşen toplantıya çok sayıda partili katılım gösterdi. Toplantıya iştirak edenler arasında Savaş Hersekli de hazır bulundu. Toplantı başlamadan önce söz alan MHP Belediye Başkan aday adayı Nurettin Nişikli; “Partimizde aday adaylarının çok olması bizleri mutlu ediyor. Ancak bir arkadaşımız geldiğimden beri bana kötü kötü bakıyor. (Avukat Cemal Terzi’yi kastederek) Sonuç olarak bu demokratik bir yarıştır.

Benim amacım; MHP’nin Kırklareli’nde kırılan onurunu tekrar geri kazandırmaktır. Bu amaçla 8 yıldır ayrı olduğum yuvama geri döndüm. Artık dargınlıklar bitsin istiyorum. Buna karşı olanlar varsa kendileri bilirler. Küçük beyinli insanlarla da işim olmaz” dedi.

Bunun üzerine Savaş Hersekli; “Bizim de beyinsiz insanlarla işimiz olmaz” ifadesini kullandı. Bu atışma, bir an için toplantıda gergin anların yaşanmasına sebep oldu. MHP Il Başkanı Reha Oras ikiliyi sakinleştirmeye çalıştı. Hersekli Oras’a; “Böyle olursa ben giderim” diyerek tepkisini gösterdi.

Daha sonra MHP Il Başkanı Reha Oras basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Oras açıklamalarında şunları kaydetti; “Bildiğiniz gibi mahalli seçimler büyük önem taşıyor. Kırklarelili vatandaşlarımız güzel hizmetler istiyor. Geniş yollar, caddeler, yeşil alanlar, otopark alanları, çocuk bahçeleri, düzenli pazar alanları istiyor. Vatandaşlarımız temiz, sağlıklı, içilebilir su hizmetlerinin yapılmasını bekliyor. Ancak ne yazık ki caddeler köstebek yuvası, yollar çamur içinde, şehir imar planları ise rezil durumdadır. Vatandaşlar; bütün bu problemlerin çözülmesini istiyor. Vatandaşlar, modern bir şehir ve çağa uygun hizmetler bekliyor. Önümüzdeki mahalli seçimler bunun için bir fırsat olacak. Iyi bir başkanı ve iyi bir meclis bu problemleri çözecektir.

Kırklareli MHP’nin seçkin bir belediye başkanı ve belediye meclis üyeleri ile modern çağa uygun bir şehir oluşturacağına inanıyoruz. Bütün vatandaşlarımızın desteklerini bekliyoruz.”

Il Başkanı Oras, Nişikli’nin başvuru formunu aldıktan sonra, MHP’nin diğer belediye başkan aday adayı Ercan Andaç’ı tanıttı. Andaç’ın da başvuru formu alan Il Başkanı Oras, daha sonra sözü genç aday adayına bıraktı. Andaç; “1973 yılında Kosova’da doğdum. Marmara Üniversitesi Diş Protez Bölümü, Trakya Üniversitesi Biyoloji Bölümü ve Eğitim Fakültesi mezunuyum. Istanbul Beylikdüzü MHP Ilçe Başkan Yardımcısı olarak partimde görev yaptım. Kırklareli’de Orman Işletme Müdürlüğü’nden emekli Yüksel Güvenç’in damadıyım” şeklinde kendisini tanıttı.

Bu açıklamaların ardından, Il Başkanı Reha Oras, Belediye Başkan aday adaylığı başvurusunun 20 Ocak’ta, Meclis Üyeliği başvurularının ise 25 Ocak’ta sona ereceğini bir kez daha önemle hatırlattı. MHP Il Başkanlığı’ndaki toplantı daha sonra basına kapalı olarak sürdü.