MHP'nin Marmara İl Başkanları Kırklareli'de bir araya geldi

'Her alanda diğer ülkelerle rekabet edebilecek hale gelmeliyiz' * Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP) Marmara Bölgesi'ndeki İl Başkanları 28 Şubat 2010 Pazar günü Kırklareli'de düzenlenen istişare toplantısında bir araya geldi. Düzenlenen toplantıda özellikle Tarım konusunun üzerinde durularak, tarımın ihmal edilmesi halinde sonucun dışa bağımlılık, kaos, açlık ve sosyal felaket olacağı ifade edildi.


HABER MERKEZİ
Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Kırklareli İl Başkanlığı Marmara Bölgesi’ndeki İllerin Başkanlarını ağırladı. 28 Şubat 2010 Pazar günü saat 14.00’te 288 Cafe&Restaurant’ta gerçekleştirilen istişare toplantısına Kırklareli İl Başkanı Şaban Savaşan, Başkan Yardımcıları, Yönetim Kurulu Üyeleri, Edirne İl Başkanı Dr. Gürsel Şimşek, Tekirdağ İl Başkanı Yunus Meral, Bursa İl Başkanı  Arif Demirören, Yalova İl Başkanı Hasan Topçular, Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Kocaeli İl Başkanı Ruhi Çavdar, Çanakkale İl Başkanı Rıdvan Us ve Balıkesir İl Başkanı Mehmet Duran katıldı.
Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını yapan MHP Kırklareli İl Başkanı tüm misafirlerine “Hoş geldiniz” diyerek şunları kaydetti:
“Milliyetçi Hareket Partisi Marmara Bölgesi İl Başkanları Toplantısı her ay düzenli olarak farklı illerde yapılmakta olup, bu ayki toplantımız Kırklareli’de yapılmaktadır. Bu toplantılarımızın amacı Marmara Bölgesi’nde bulunan; Kocaeli, Sakarya, İstanbul, Tekirdağ, Kırklareli, Edirne, Çanakkale, Ralıkesirbursa, Yalova İl Başkanlıkları düzeyinde görüş alışverişinde bulunarak yapılacak çalışmaların belli bir koordinasyon dahilinde yapılmasını sağlamaktır. Gerçekleştireceğimiz toplantımızın başta ülkemiz olmak üzere ilimize hayırlı olmasını diliyorum.”
İl Başkanı Şaban Savaşan’ın konuşmasının ardından söz alan İl Başkanları kendilerini tanıtarak toplantının amacıyla ilgili kısa konuşma gerçekleştirdikten sonra toplantı basına kapalı olarak devam etti.
Toplantının tamamlanmasının ardından gerçekleştirilen toplantıda görüşülen konular ve alınan kararlarla ilgili olarak yapılan ortak basın açıklamasında şunlar kaydedildi:
“İlimizde yapılan toplantımızda başta Kırklareli ilimizdeki sorunlar tespit edilerek çözüm yolları belirlenmiştir. Bunun yanı sıra Trakya Bölgesi’nde bulunan konular ele alınmış ve görüş alışverişinde bulunulmuştur.
Yapılan toplantı neticesinde aşağıda belirtilen konular ele alınmış olup Milliyetçi Hareket Partisi bünyesinde oluşturulacak çözüm yolları belirlenmiştir.
1- Kırklareli ilimizde eğitim düzeyi son derece yüksek olup, her yıl yapılan üniversite sınavlarında elde edilen başarı, ülkemiz genelinde ilk üç sırada yer almaktadır. Ancak yeterli istihdam alanı sağlanamaması nedeniyle özellikle genç nüfusta dışa göç verilmektedir. İlimiz sınırlarında yer alan Organize Sanayi Bölgeleri yeterli derecede hayata geçirilememiştir. Ayrıca yatırımcıların ilgisi bölgemize çekilememiştir. Bölgemizde Sanayi Yatırımı Teşviği’nin olmaması ve alt yapı eksiklikleri bölgemiz sanayi gelişimi için ciddi dezavantaj oluşturmaktadır.
2- İlimiz sınır ili olmasına rağmen, Sınır Ticareti yapılamamaktadır. Gerekli yasal düzenlemeler yapılarak Sınır Ticareti’nin yapılması ilimize ekonomik kazanç sağlayacaktır. Ayrıca Sınır Kapısı’nın tam anlamıyla faaliyete geçirilmesiyle birlikte Sanayi ve taşımacılık
Sektörünün ilgisinin bu bölgeye çekilmesi sağlanacaktır.
3- İlimizde Lüleburgaz ilçesi dışında merkez ilçe de dahil olmak üzere diğer 7 ilçede sanayi yatırımları istenilen seviyede değildir. Halkımızın büyük çoğunluğunu Tarım ve Hayvancılıkla uğraşanlar oluşturmaktadır. Ancak son yıllarda çiftçilerimizin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızın yaşadığı ekonomik sıkıntılar neticesinde ciddi ölçekte arazi satışları gerçekleşmiştir ayrıca yabancı bankalardan alınan kredilerin geriye ödenememesi nedeniyle birçok arazi de yabancı yatırımcıların eline geçmiş durumdadır.
4- Bölgemizde Hayvancılık ile uğraşan vatandaşlarımızın ekonomik sıkıntıları son derece fazladır. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı sosyal destekleme kapsamında birçok ihale yapılmıştır. İhaleyi kazanan şirketler tarafından verimli olmayan hayvanlar dağıtılmış olup verimli ve kaliteli olanlar ise kesilmiştir. Neticesinde son günlerde et ve süt fiyatlarında ciddi artışlar söz konusu olmuştur.
Ayrıca Mavi Sertifikalı Hayvan İhaleleri kapsamına alınan Trakya, Marmara, Ege Bölgeleri’nin damızlıkları toplanarak kesilmiş ve gerçek yetiştiriciler mağdur edilmiştir. Hayvancılıkla ilgili yanlış politikalar uygulanmış neticesinde bu iş ile yıllardır uğraşan Marmara, Ege, İç Anadolu ve Kars Bölgesi besicilerine yeterli destek sağlanamamıştır. Yapılacak yasal düzenlemeler ile bölgemizde bulunan besicilerimize gerekli desteğin sağlanması öngörülmektedir.
5- Tarım toplumun artan ve çeşitlenen gıda talebini karşılayan; Gıda, Tekstil, Deri, İlaç gibi tarıma dayalı sanayiye ham madde sağlayan, dolayısıyla ihracata önemli katkısı olan; tarıma girdi sağlayan sanayilere önemli pazar olan bir sektördür. Hiçbir gerekçeyle tarımı ve çiftçi vatandaşlarımızı ihmal etme lüksü olamaz. Eğer tarım ihmal edilirse bunun sonucu; dışa bağımlılıktır, kaostur, açlıktır, sosyal felakettir.
Birçok ülkede tarım topraklarını ve su havzalarını korumayı amaçlayan tedbirlerin çok önceden alınmaya başlamasına karşılık, bugün hala ülkemizde, tarım arazilerinin büyük bir savurganlıkla kullanıldığı görülmektedir.
Türkiye'de buğday üreticisinin durumunu en iyi bilen MHP’dir. Kırsal alanda Buğday’a alternatif diğer bir ürün yok gibidir ve Buğday üretimi zordur. Masrafları bir yıl önceden başlamaktadır. Bu yüzden Buğday’a en yüksek fiyat verilmelidir.
Tarıma yapılan yatırımların, teşviklerin, sübvansiyonların yalnız köylüye gittiğini düşünürsek çok büyük bir hata yapılmış olur. Bunlar aynı zamanda tüm tüketiciye yapılan desteklemedir. Hedefimiz Tarım Sektörü’nün sorunlarını çözerek, uluslar arası anlaşmaların getirdiği yükümlülüklere de sadık kalarak başta Avrupa Birliği olmak üzere, diğer ülkelerle rekabet edebilecek yapıya kavuşmaktır.
Milliyetçi Hareket Partisi Türk Tarımı’nın geleceğini belirlerken kısa, orta ve uzun vadeli projeler tespit ederek bu projelerin belirlenen tarihlerde gerçekleştirilmesi için başta tarımsal alt yapının iyileştirilmesi olmak üzere verim ve verimlilik artışını sağlayacak her türlü çalışma yapılacaktır. Bu kapsamda araştırma ve geliştirme faaliyetleri ile sulama yatırımlarına özel önem verilecektir. MHP olarak Türk Çiftçisi’ni hak ettiği yere getirmek için; doğudan gelir desteği, Yem Bitkiciliği ve Hayvancılığın desteklenmesi sağlanarak bu düzenlemeler ile devlet tarafından tarıma ayrılan destekler çiftçinin kendisine verilecektir.” (s)