"Mikrokredi ile kadınlarımız kendi kendine gelir sağlayacak"

Edirne Valisi Hasan Duruer Kaleiçi Sosyal Hizmet Merkezi'ni ziyaret ederek Mikrokredi'den faydalanan kadınların çalışmalarını yerinde izledi.

 

 


HABER MERKEZİ
Edirne Valisi Hasan Duruer Kaleiçi Sosyal Hizmet Merkezi’ni ziyaret ederek Mikrokredi’den faydalanan kadınların çalışmalarını yerinde izledi.
Vali Hasan Duruer başarıyla devam eden proje ile ilgili olarak; “Edirne’de 353 kadın faydalanmış ve toplamda 383 bin TL mikrokredi dağıtıldı. Edirne Mikrofinans Şubesi 10 Mayıs 2012 tarihinde İl Özel İdaresi, Türkiye İsrafı Önleme Vakfı, Darülaceze Vakfı ve Rotary Kulübü tarafından imzalanan ortak protokol ile Edirne’de faaliyete başladı. Mikrokredi’nin amacı dar gelirli kadınların kendi kendilerine gelir getirici faaliyetlerde bulunmalarına imkan sağlayan küçük bir sermayedir. Söz konusu kredi, dar gelirli olan ve benzer ekonomik ve sosyal şartlarda yaşayan ve bir iş yapma fikri olan beş kadının bir araya gelmesi sonucu oluşturulan grup üyelerinin her birine ayrı ayrı verilir. Türkiye’de 68 ilde 106 şubesi bulunan Mikrofinans Programı 65 bin kadına mikrokredi verildi. (Savaş Eskici)