Milletvekili Akbulut: ''Halk, siyasilerin itibar zedeleyici söylemlerinden üzüntü duyuyor''

AK Parti Tekirdağ Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, halkın, karşısına çıkan siyasilerin itibar zedeleyici söylemlerinden üzüntü duyduğunu söyledi.

     Akbulut, Tekirdağ Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılış töreninde gazetecilere yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik yaptığı yakıştırmaları doğru bulmadığını ifade etti.
     29 Mart yerel seçimleri nedeniyle siyasetçilerin bir kısmının yaptıkları konuşmalarda seviyeyi düşürdüklerini öne süren Akbulut, ''halk, karşısına çıkan siyasilerin itibar zedeleyici söylemlerinden üzüntü duyuyor'' dedi.
     Baykal'ın, Başbakan Erdoğan'a yönelik kullandığı ifadeleri reddettiğini ve doğru bulmadığını belirten Akbulut, ''Biz Türkiye'de siyaset yapıyoruz. Siyaseti vatandaşa sevdirmeliyiz ama bu ifadelerle mi, bu deyimler mi sevdireceğiz? Seviye düşürücü, (belden aşağıya vurmak) diye tabir ettiğimiz ifadelerin kullanılmasını reddediyorum'' şeklinde konuştu.
     TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı Ziyaeddin Akbulut, sözlerini şöyle tamamladı:
     ''Halkımız gayet tabi bu gibi konuşmaların değerlendirmesini yapıyor. Yarın sandıkta da yapacak. Ama ben kendi adıma bütün siyasilerden rica ediyorum, herkes seviyeli konuşsun. Belden aşağıya vurmasın, edepli, nezaketli konuşsun. (edep yahu) diye atalarımızın bir sözü var. Her şeyde edebi muhafaza edelim.''