Milletvekili Sarıçam Babaeski'yi ziyaret etti

Kırklareli AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Babaeski AK Parti seçim bürosunu ziyaret ederek partililere seslendi. Sarıçam 'Bunun genel değil yerel bir seçim olduğunu, Türkiye'yi ideolojik noktada yönlendirecek bir iktidar seçimi olmadığını bizler de sizler de herkese anlatacağız' dedi.

Aydeniz Dereli

Kırklareli AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, İl Başkanı Ahmet İbrikçi ile birlikte Babaeski seçim bürosunu ziyaret etti. Bu ziyarette, AK Parti Babaeski adayı Güray Genç, İl Genel Meclis üyesi Mutlu Köyü Muhtarı Cemal Vural da hazır bulundular.

* İbrikçi; “Babaeski’de artık tarihi yazacağız”

İlk olarak konuşan il Başkanı Ahmet İbrikçi;
“Halkımızın kutsal oyları ile inşallah Babaeski’de artık tarihi yazacağız. Genç, pırıl pırıl Belediye Başkan adayımız Güray Genç de bundan sonra torunlarımıza güzel bir Babaeski bırakmak için çalışacaktır. Bunlar da sizlerin gayretleri ile olacaktır. 29 Mart’a kadar durmak yok, çalışmaya devam. 29 Mart akşamından sonra da inşallah durmak yok, çalışmaya devam” dedi.

* Güray Genç; “Hep birlikte çalışarak başarılı olacağız”

“Sayın Milletvekilimiz, bizlere elinden gelen desteği yapıyor. İnşallah seçimlerden sonra, seçildiğimizde de Babaeski halkının sorunlarını, ihtiyaçlarını bizden daha iyi bildiğine de eminim; bunlara da yardımcı olacağına, bizi hak ettiğimiz Babaeski’de yaşatacağına inanıyorum. Sizler ve ekibimiz ile birlikte hep birlikte bu başarıyı yakalayacağız. Belediye Başkanlığı, İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi üyeliği ile muhtarlıklarla ilgili herkesin üzerine yoğun bir görev düşmekte. Etrafımızda kimimiz varsa, çok iyi çalışmak zorundayız. Bunu yaparsak başaracağımıza inanıyorum”.

* Vural; “Babaeski’mize hizmetlerimizi devam ettirmek için adayız”

“Köyüme yaptığım hizmetlerden dolayı, Milletvekilimiz ve İktidarımız sayesinde, İl Genel Meclisi üyeliğine aday oldum. Hayırlısıyla seçilirsek, köylerimize, Babaeski’mize hizmetlerimizi devam ettirmek için adayız”.

* Sarıçam; “Babaeski’nin önünde bir takoz var ve Babaeski hak ettiği yerde değil”

“Bizim bir sevdamız var. Bu sevda; milletimizin bize verdiği desteği, milletimizin hizmetine kullanmak, onların yüzünü güldürmek ve onların yaşadığı çevreyi daha mamur daha yaşanabilir daha güzel bir hale getirmek. Biz bunun için göreve talibiz. Babaeski, konum itibariyle belki de Trakya’nın en güzel yerinde bulunuyor. E-5’in, Otobanın yanında, verimli arazileri var. Çalışkan, eğitimli, kültürlü, barış içinde yaşamayı bilen insanları var. Bunların hepsini bir araya getirdiğimizde esasında Babaeski’nin çevresindeki diğer ilçelerden çok daha farklı bir konuma gelmemesi için hiçbir sebep yok. Ama bugün Babaeski’de yaşayan bütün hemşerilerimiz, Babaeski’nin yıllardır istenilen ivmeyi kazanamadığı noktasında, Babaeski’nin yerleşim yeri olarak yeni bir vizyona, çağdaş bir kent görüntüsüne kavuşmamanın ezikliğini yaşamakta.
Dünya’da ve aynı zamanda Türkiye’de AK Parti’nin belediyecilik hizmeti verdiği yerlerde; belediyecilik hizmeti sadece altyapı ve üst yapı hizmetleri olarak yağılıyor. Bu kentlere, bu kasabalara, bu yerleşim birimlerine yeni bir vizyon çizilerek çok farklı boyutlara taşınıyor bu kentler. Sosyal Belediyecilik dediğimiz olgu AK Parti ile başladı. AK Parti Belediyeleri, Sağlık Bakanlığı’nın verdiği hizmetlerin yanında, özellikle çocuklara ve kadınlara yönelik, ağız ve diş sağlığına yönelik çalışmaları ciddi belediyecilik olarak yapmakta. Kültürel anlamda, kent tiyatrolarının, orkestralarının kurulması, buna benzer belirli panellerle halkın aydınlanması, çağdaş normlarla buluşması noktasındaki önemli çalışmalara da ev sahipliği yapılmakta. Bugün, Babaeski gibi bir kentte, kültüre sanata susamış bir kentte, bir etkinlik yapmak istiyorsanız, Belediye salonu dediğimiz; ses düzeninden, sahne oluşumundan, konferans koltuklarından bir haber dört duvar arasındaki bir yerde etkinliklerinizi gerçekleştirmek zorundasınız. Oysa AK Parti Belediyelerinin hakim olduğu yerlerde bu tip şeyler çok rahatlıkla aşılmakta, insanlarımızın bu etkinliklerini yapabilecekleri çok nezih ortamlar sağlanmakta. Sosyal Belediyecilik çerçevesinde, insanlarımızın devlet okullarında aldıkları eğitimin üzerine, kişisel beceri kazanmaları noktasında da bir takım faaliyetler içine girilmekte. Mesela İstanbul’da İSMEK’ler, Kayseri’de KAYMEK’ler açılmakta. Bursa’da BURSMEK’ler açılmakta. Bunlarda gençlerimize, hanımlarımıza o bölgede ihtiyaç olan, ilgi duyulan konularda ücretsiz kurslar düzenlenmekte. Ve bu kurslardan aldıkları sertifikalarla kardeşlerimiz ya kendi işlerini veyahut her hangi bir işyerinde tecrübeli bir eleman olarak görev alma, işe girme imkanına sahip oluyorlar. Bu kurslarda eğitim almış insanların çok olduğu yerler yatırım yapılacak kişiler tarafından bir cazibe merkezi olarak, bir ön tercih merkezi olarak rahatlıkla görülmekte.
Ama belediyeciliğin olmazsa, insanların olmazsa olmazı olan, gelişmiş toplumlarda kalitesinin tartışmasının gülünç olduğu su meselesini dahi aşamamış bir belediyenin, kalkıp da bu bizim bahsettiğimiz; AK Parti belediyelerinin yapmış olduğu bu hizmetleri yapabilmesi, düşünebilmesi elbette mümkün değil.
Ben, 2004 seçimlerindeki adayımızın arkasında yaptığım konuşmalarda da bunu defalarca belirttim. Babaeski, bayır aşağı hızla yol almaya hazır bir araç gibi, fakat bu aracın maalesef tekerlerin önüne bir takoz konuk, bu takozun kim olduğunu siz çok iyi biliyorsunuz. Sizler bu takozun yüzünden Babaeski adlı araç, bayır aşağı dahi gidemedi, olduğu yerde takıldı kaldı. Biz, bu seçimlerde inşallah el ele vereceğiz. Bunun genel değil yerel bir seçim olduğunu herkese anlatacağız, bunları sizler de anlatacaksınız. Çünkü siz bu kentte yaşıyor, bu kenti seviyorsunuz, bu kentin size ihtiyacı sizin de bu kente vefa borcunuz var. Aynı zamanda yarın öbür gün bu kentte yetişecek çocukların modern, temiz, güvenilir bir ortamda yetişmesi için çocuklarınıza da borcunuz var.
Tüm bunları kafanızda bir süzgeçten geçirdikten sonra, önce siz içselleştirdikten sonra, etrafınızda bir takım siyasi sahip, amaç düşüncelerle hareket insanlara gideceksiniz ve; Biz belediye başkanı seçiyoruz, biz Türkiye’yi ideolojik noktada yönlendirecek bir iktidar atamıyoruz. Biz sadece kentimizde, kentimizin her şeyiyle ilgilenecek insanı ve onun kadrolarını seçiyoruz diyeceksiniz. Böyle anlatınca herkesin bu noktada buluşup, kentte benim adamım idareci olsun değil,  Bu kente kim olursa olsun, herkese hizmet edecek bir insana oylarını vermeleri için ikna edebileceksiniz. Bundan benim zerre kadar şüphem yok. Biz, onların da iyiliği, mutluluğu için onları ikna etmeye çalışacağız.”