Milletvekili Sarıçam dan KTSO ve KTB'ye ziyaret

Kırklareli AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası ile Kırklareli Ticaret Borsası'nı ziyaret etti.

“Seçimler yönetim kademelerinde de sizlere güvenildiğinin göstergesi oldu”
* Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nı (KTSO) ziyaret eden AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, yapılan seçimlerin yönetim kademesinde de kendilerine güvenin göstergesi olduğunu belirtti.
HABER MERKEZİ
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam beraberinde, İl Başkanı Ahmet İbrikçi, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan, Kadın Kolları Başkanı Tülay Tunçay Peker, Gençlik Kolları Başkanı İlker Kayrak ile birlikte Kırklareli Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret etti.
Dün saat 11.00’de gerçekleştirilen ziyarette; KTSO Başkanı Ertuğrul Ziya Çetintaş, Meclis Başkanı Mehmet Sağ, Yönetim Kurulu Üyeleri ile Meclis Üyeleri hazır bulundu. Çetintaş yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları kaydetti:
“11 Şubat’ta yapılan seçimlerde yeni Yönetim kurulumuz ile yeni Meclisimiz teşkil oldu. Göreve geldiğimiz günden itibaren de çalışmalarımıza başladık. Sizlerinde 29 Mart’taki seçimler için hazırlıklarınızın devam ettiğini görüyorum. Hayırlısıyla bu seçimler bittikten sonra gerek Ticaret Odası gerek Ticaret Borsası gerek Belediye ve gerekse diğer sivil toplum kuruluşları ile kamu kurum ve kuruluşları ilimizin daha ileriye giderek ekonomisinin, sanayisinin ve sosyal hayatının güçlenmesi için elbirliğinde çalışacaklardır. Bu çalışmalar sonucunda da ilimizin birçok kazanımlar elde edeceğimize olan inancım tamdır.”
AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, yeni yönetime seçilenlerin halkımız tarafından sevilen ve sayılan kişiler olduğunu bunu da yapılan seçimlerde yönetim kademesine seçilerek gösterdiğini belirterek şunları kaydetti:
“Hepinizi yeni görevinizden dolayı tebrik ediyorum. Yapılan seçimlerde bu dönem benimde mensubum olduğum Ticaret ve Sanayi Odası üyesi arkadaşlar bu tablonun oluşmasını arzu ettiler. Bu seçimlerin mümkün olduğu kadar demokratik bir ortamda geçmesi ve gerçek oda üyesi arkadaşlarımızın iradesinin yönetime yansıması noktasında gerçekleşmiştir.
2006 yılında Odalar ve Borsalar ile ilgili hükümet olarak güzel bir kanun çalışması yaptık. Bunun uygulamalarını hayata geçirdik. Bu sayede Odaların sürekli statik değil, kinetik diyebileceğimiz hareketli bir yapıya kavuşmasını sağladık. Dönemsel emeklerini, gayretlerini ve projelerini gerçekleştiren arkadaşlarımızın yerine yenilerinin de gelmesinin önünün açılmasını temin ettik. Bir takım ince hesaplarla belli bir takım yerlerde duranlığın aşılmasını bir anlamda engelleme gayretimiz oldu.
Uzun yıllar Odada görev yapan arkadaşlarımız oldu. Elbette her birinin Odamıza büyük katkıları olmuştur.  Geçmiş süreçte Kırklareli Organize Sanayi Bölgesi’nin kazanılmasında, bunun değişik etaplarının tamamlanmasında buradaki esnaf arkadaşlarımızın değişik platformlarda güzel temsil edilmesinde, kuruluşundan bugüne kadar emeği geçen bütün Başkanlarımıza, Yönetim Kurulu Üyelerine, Meclis Üyelerine teşekkür ediyorum.
Sizlerinde birer esnaf olarak yaşanılanları bir kenara bırakıp, önümüzdeki günlerde herkesle kucaklaşmaya her çevre ile barışık yaşamaya, zaten içerisinde bulunduğunuz işkolları açısından müsait olduğunuzu biliyorum. Burada bulununlar defalarca ya ticaret yaptığım ya da komşuluk yaptığım insanlardır. Dolayısıyla ilimizde hem halk nezdinde hem de esnaf arkadaşlarınız tarafından sevilip sayıldığınızı elbette biliyorduk ama seçimlerde de sizlere yönetim kademelerinde güvenildiğinin göstergesi oldu.” (s)

***

“Daima Tarım Sektörü’nün yanında olmaya devam edeceğiz”
* AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam ve beraberindekiler dün Kırklareli Borsası’nı ziyaret etti. Sarıçam burada yaptığı açıklamasında daima çiftçilerin yanında olduklarını dile getirdi.
HABER MERKEZİ
Kırklareli Ticaret Borsası’nın dün ziyaretçileri vardı. Saat 12.30’da Borsayı ziyarete gelen; Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, İl Başkanı Ahmet İbrikçi, Merkez İlçe Başkanı Hamit Orakçı, Kırklareli Belediye Başkan Adayı Cengiz Bağdan, Kadın Kolları Başkanı Tülay Tunçay Peker, Gençlik Kolları Başkanı İlker  Kayrak’ı Ticaret Borsası Başkanı Turhan Altıntel ile Yönetim Kurulu Üyeleri ve Meclis Üyeleri karşıladı.
Borsa olarak yapılan ziyaretten memnuniyet duyduklarını belirten Turhan Altıntel şunları kaydetti:
“Gerçekleştirmiş olduğunuz ziyaretten çok memnun kaldık sizlere teşekkür ederim. Bugüne kadar Kırklareli’nin değiştirilemeyen talihinin bundan sonra sizlerle değiştirileceğine inanıyorum.
KTSO ile birlikte geçtiğimiz günlerde TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettik. Kendisi Nisan Ayı’nda Kırklareli’ne gelecek. Dereköy Sınır Kapımız Yüksek Planlama Kurulu’ndan (YPK) geçmiş ve Haziran ayında da ihalesi yapılacağı şeklinde söz aldık. Yap-İşlet-Devret Modeli ile 32 giriş 3 çıkış olacak. 40-45 milyon TL’ye mal olacak. Yolumuzda tamamlanıyor. Rifat bey ziyaretinde Üniversitemizi de gezerek bir takım bağışlarda bulunacak.
Türkiye’de ilk defa Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin destekleri ile Sanayi Bakanlığı bir Sanayi Envanteri çıkartıyor. Bu envanter çıkartıldıktan sonra bölgesel ve sektörel olarak Türkiye’yi 4 bölgeye ayıracaklar. Bu konuda bizim bölgemizden teşvik alabilmemiz için en az 3. bir bölgeye yazılmamız için bir düşüncemiz bulunuyor. Kırklareli Organize Sanayi Bölgemizdeki fabrikalarla ilgili de bir takım çalışmalarımız bulunuyor. Kırklareli’nde bir takım yeniliklerin ve ilerlemelerin olması için çalışmalarımıza aralıksız bur şekilde devam ediyoruz.”
AK Parti Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam daima tarım sektörünün yanında olduklarını belirterek şunları kaydetti:
“Borsa yönetimine yeni seçilen ve eskiden bu yana görev yanarlı tebrik ediyorum. Eski yöneticilerin tecrübelerinden yararlanılması gerekliliğine inanıyorum. Durum böyle olunca da ortaya çıkabilecek olan sorunların kısa sürede aşılacağını umuyorum. Bugüne kadar görev yapmış herkese teşekkür ediyorum.
İnsanlarımıza hizmet etmek için bizler bu görevlere talip olduk. Vatandaşlarımız demokratik haklarını kullanarak seçimlerini yaparak bizleri göreve getirdiler. Kişisel beklentilerimizi, görüşlerimizi, ideolojilerimizi bir kenara koyup insanlarımıza hizmet etmek için el ele verip çalışmalarımızı sürdüreceğiz.
Türkiye’de malum olunduğu üzere dönüşüm süreci yaşanıyor. Ve Türkiye çok farklı noktalara hızla taşınıyor. Her alanda olduğu gibi sizin Borsa iştigal alanınızda olan Tarım Sektörü’nde de büyük dönüşümler yaşanıyor. Tabi bunlar maalesef Türkiye’de geç kalınmış şeylerdir. 2002 yılından bu yana dönüşüm adı altında yaptığımız bu işler dünyada 1900’lü yılların başında yapılmaya başlanmış ve bitirilmiş şeylerdir. Sadece oralarda yapılanları alıp ülkemize monte etmek yeterken, halen popülizm adına bir takım gerçekçi politikaların dışına çıkmak belki o an için birilerine memnuniyet sağlasa bile uzun vadede bizim dünya ile rekabet gücümüzü düşürüyor. Hükümet olarak Tarım Alanı’ndaki çalışmalarımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada devam edecek.” (s)