Milletvekili Sarıçam; "Ekonomiye katkıda bulunmak isteyenin daima yanındayız"

AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu'ndaki paraları insanların ekonomiye katkıda bulunabilmeleri için yapmayı düşündükleri projelere destek olarak kullandıklarını belirtti.

Kırklareli merkez ilçeye bağlı Kayalı Köyü’nde düzenlenen Gebe Düve dağıtım törenine katılan AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, 1990’lı yıllarda kurulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’nda toplanan paraları, başkaları gibi olmadık yerlere harcamadıklarını belirtti. AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, bu fondaki paraları ihtiyacı bulunan vatandaşlara yardım, ekonomiye çalışarak katkıda bulunmak isteyen vatandaşlar için de destek olarak kullandıklarını belirterek şunları kaydetti:
“Bu destekleri kaynaklarımız yetersiz olduğu için seçici olarak verebiliyoruz. Verdiğimiz bu emanetlere sahip çıkacak, bunları ekonomik bir basamak yaparak gelir seviyesini arttıracak, hayvan varlığını arttırarak, artık bu tür kooperatifleşmeler üzerinden yapılan önemli miktarlardaki dağıtımlardan dolayı hayvan bulma noktasında sıkıntılarda çekmeye başladık.
Biz bu gebe düveleri Türkiye’nin değişik yerlerinde dağıttık. Öncelikle bu gebe düveleri dağıttığımız vatandaşlarımızın bunun karşılığını alması gerekiyor Bununla birlikte yapılacak olan güzel üretim ile ülkemizin de bunun karşılığını alması gerekiyor.
Türkiye’deki 70 milyon insanın kaynakları ile oluşturulan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Fonu’ndan bu destekler sağlanıyor. Biz bunu 2002 yılında AK Parti Hükümeti olarak başlattık. Sosyal Yardımlaşma Vakfı bizim hükümetten önce kuruldu. 1990’lı yılların başından itibaren burada toplanan kaynaklar başka yerlere kullanıldı.2003 yılından itibaren burada bulunan paraları vatandaşlarımızın aile ekonomilerine katkı sağlayacak bir takım işlere başlamaları amacıyla kullanmaya başladık.
Bunun yanında bu paralarla kömür yardımı yapıyoruz, yeşil kart yardımı yapıyoruz. Okul öğrencilerinin üzerlerini giydiriyoruz. Gerekirse öğrencilere harçlık olarak dağıtıyoruz. Hani bir söz vardır “Balık verme, balık tutmayı öğret” diye işte bizde ülke ekonomisine katkıda bulunmak için kendi alanında kendi ortamındaki şartlara göre iş yapmak isteyen insanlara yönelikte projeler geliştiriyoruz.” (s)