Milli Eğitim Bakanı Çubukçu'dan Dibek'e cevap

CHP Kırklareli Milletvekili Turgut Dibek'in Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ile Şube Müdürleri Hüseyin Kalkan ve Ruhi Kaynar, 20 Haziran 2009 Cumartesi günü gecesi, İl Valisi Hüseyin Avni Coş tarafından, haklarındaki bir takım iddialar nedeniyle açığa alınması ile ilgili soru önergesi Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu tarafından cevaplandı.

 

HABER MERKEZİ


Dibek’in soru önergesi şu şekilde olmuştu; Aşağıdaki sorularımın Milli Eğitim Bakanı Sayın Nimet Çubukçu tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla dilerim.
Seçim Bölgem olan Kırklareli ilinde yayınlanan yerel bir gazetenin internet sitesindeki 22 Haziran 2009 tarihli haberine göre; Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit ile Şube Müdürleri Hüseyin Kalkan ve Ruhi Kaynar, 20 Haziran 2009 Cumartesi günü gecesi, İl Valisi Hüseyin Avni COŞ tarafından, haklarındaki bir takım iddialar nedeniyle açığa alınmışlardır.

Buna göre;

1)- Bu kişiler açığa alınmış ise; açığa alınma gerekçeleri olan bir takım iddialar nelerdir?
2)-Bu kişilerin açığa alınmaları ile ilgili, şu ana kadar yetkili mercilerden kamuoyunu tatmin edici herhangi bir açıklama yapılmış mıdır? Yapılmadıysa neden yapılmamıştır?
3-Bakanlığınıza bağlı İl Milli Eğitim Müdürü ve iki Şube Müdürünün Valilik emri ile açığa alınmasına neden olan iddialarla ilgili olarak bir soruşturma başlatılmış mıdır? Başlatılmış ise soruşturma hangi aşamadadır?”
 

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’nun soru önergesine cevabı ise şu şekilde oldu;
Kırklareli Milletvekili Sayın Turgut Dibek'in, "Kırklareli İl Millî Eğitim Müdürü ve iki şube müdürünün görevden alınmasına ilişkin"' İlgi yazı eki 7/8712 esas numaralı yazılı soru önergesi incelenmiştir.
1–2–3. Kırklareli Valiliğinden alınan konuya ilişkin bilgiden; İl Millî Eğitim Müdürü ve soruya konu iki şube müdür vekilinin Valiliğin 19.06.2009 tarihli ve 440 sayılı oluru ile 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 137'nci maddesi gereğince görevlerinden uzaklaştırıldığı, şube müdür vekilleri hakkında tesis edilen görevden uzaklaştırma tedbirinin 25.06.2009 tarihli ve 453 sayılı Valilik oluru ile kaldırıldığı ve ti Millî Eğitim Müdürlüğündeki görevlerine 29.06.2009 tarihinde başladıkları anlaşılmaktadır.
Diğer taraftan, Kırklareli Valiliğinin 19.06.2009 tarihli ve 441 sayılı "Müfettiş Görevlendirmesi" konulu yazısı üzerine, söz konusu kişiler hakkında inceleme-soruşturma ve 4483 sayılı Devlet Memurları ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkında Kanun uyarınca ön inceleme yapmak üzere Bakanlık müfettişleri görevlendirilmiştir. Başlatılan inceleme-soruşturma ve ön inceleme işlemleri hâlen devam etmektedir” (yy)