Milli Eğitim'den "okuma yazma günü" etkinliği

Milli Eğitim'den 'okuma yazma günü' etkinliği

8 Eylül Okuma Yazma Günü kapsamında Kırklareli Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından günün önlem ve önemine yönelik olarak bir tören düzenlendi. Dün saat 14:00’da Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu’nda gerçekleştirilen tören, saygı duruşu ve Istiklâl Marşımız’ın okunması ile başladı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ozan Demiralp’in sunumunda gerçekleştirilen etkinlikte ilk konuşmayı okuma yazma kursiyeri Nurettin Özcan yaptı. Özcan geç de olsa okuma yazmayı öğrenmenin mutluluğunu yaşadığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti. Daha sonrasında kürsüye davet edilen  Kurs Öğretmeni Emekli Öğretmen Mahmut Gülocak; ”UNESCO dünyada okumanın önemine değinerek büyük destekler vermektedir. Sırf okuma yazma bilmediği için şehir içinde kaybolan insanlarımızı düşünün. Onlar için bu çok büyük bir sorundur. Ben, 8 Eylül Dünya Okuma Yazma gününün, her günmüş gibi kutlanmasını temenni ediyorum.” dedi. Akabinde Halk Eğitim Merkezi ve A.S.O Müdürü Bilal Yeşen yaptığı konuşmasında; ”Burada bugün Halk Eğitim olarak bir güzel etkinlik daha yaptık. Yine Halk Eğitim Merkez Gitar Kursu kursiyerlerimiz günün anısına güzel bir konser verecektir.” dedi.

Yeşen’in konuşmasının ardından Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser okuma ve yazmanın önemine dikkat çekerek yaptığı konuşmasında; ”Aslında anlamı içeriği çok güçlü, çok dolu bir günün mütevazı bir kutlaması yapılıyor. Dünya okuma yazma günü. Değerli dinleyiciler biz milli eğitimciler olarak, böyle bir günde şunu algılamak gerekir diye düşünüyorum. Kırklarelimiz’de okuma yazma oranı elimizdeki istastiki bilgilere baktığımızda yüzde 98’leri gösteriyor. Yüzde 2 gibi bir sorunumuz var. Aslında bizim almamız gereken mesaj önce temelden, dünyaya gelen çocuklarımızın acaba yüzde yüzünü biz ne zaman okur yazar yapabiliriz? Tabi sadece okur yazar değil, eğitim öğretim anlamında yetiştirebiliriz. Bunun hesabını, bunun gayretini, bunun çalışmasını, bunun planlamasını, bunun tabiri caizse tırmalamasını yapmamız lazım. Şimdi bakıyoruz, tamam iftiharla konuşmacı kursiyerimizi dinledik ve çok mutlu olduk. Onun gibi belirli bir yaşta okumaz yazma öğrenmesi çok muazzam bir şey. Bu anlamlı günde ben bu tür kurslara katılan tüm vatandaşlarımızı ülke insanımızı, bu güzel anlamlı kursu veren arkadaşlarımızı, halk eğitim müdürlüğümüzü tebrik ediyorum.” dedi.

Il Milli Eğitim Müdürü Eser’in konuşmasının ardından Halk Eğitim Merkezi Gitar Kursu Kursiyerleri tarafından mini konser verildi. Toplamda iki şarkıyı güzel bir performansta çalıp, söyleyen kursiyerler izleyicilerden yoğun alkış aldılar. Mini gitar konserinin ardından Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından hazırlanan slayt sunumda Kırklareli ve Dünya’daki okuma yazma istatistiklerine ve bilgilerine yer verildi.

Bu kapsamda Halk Eğitim Merkezi’nin düzenlediği okuma yazma kurslarının gidişatından, ülkemizde dünden bugüne okuma yazmaya dikkat çekildi. Sunumda Kırklareli’de okuma yazma bilmeyen oranının yüzde 4, bu okuma yazma bilmeyenlerin yüzde 22’si erkek, yüzde 78’i bayan olduğu ve son bir yıl içerisinde 723 kursiyerin Kırklareli Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nden okuma yazma belgesi aldığı belirtildi. Slayt sunum ile birlikte tören sona erdi.

Il Milli Eğitim Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nün düzenlediği etkinliğe Il Milli Eğitim Müdürü Ziya Eser, Demirköy Ilçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tosun, Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Bilal Yeşen, okuma yazma kursiyerleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.