Milli Eğitim kendine ait olmayan okulun satışını istemiş

Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün Pazarlı Köyü Tüzel Kişiliği'ne ait okulu satışa çıkardığı ortaya çıktı.

Kırklareli İl Genel Meclisi Haziran ayının birinci birleşimini gerçekleştirdi. Birleşimde geçen ay gündeme gelen Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Pazarlı İlköğretim Okulu’nun satışı teklifi vardı. Eğitim Komisyonu’nun yaptığı araştırma sonucu İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün satışını istediği Pazarlı İlköğretim Okulu’nun Pazarlı Köyü Muhtarlığı Tüzel Kişiliği’ne ait olduğu ortaya çıktı. Raporla ilgili söz alan CHP Lüleburgaz İl Genel Meclis Üyesi ve Eğitim Komisyonu Üyesi Nedim Orcan; “Köye gittik ve okul ile ilgili incelemelerde bulunduk. Yaptığımız araştırmalarda köy muhtarı da yanımızda bulundu. Muhtarın bize sunduğu tapu ve belgeler okulun Köy Muhtarlığı Tüzel Kişiliği’ne ait olduğunu ortaya çıkardı. Bu durumda okulun İl Mili Eğitim Müdürlüğü tarafından satışının yapılamayacağı ortaya çıktı.
Ayrıca köy muhtarı köyün bu okula ihtiyacı olduğunu belirterek İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne dava açacağını belirtti. Köy muhtarlığı Milli Eğitimin bu hareketini hukuki bir boyuta taşımayı düşünüyor. Bu okulun İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından satışı imkânsız” dedi.
Gündem maddesi ile ilgili söz alan CHP Kofçaz İl Genel Meclisi Üyesi Hasan Dağ; “Milli Eğitim Müdürlüğü konu ile ilgi bir araştırma yapmadan mı bu teklifi yapmış? Bence bu konunun altında başka bir şey var. Buranın niye satılmak istendiğini de anlamadım. Çünkü her köyün ortasında pek fazla para edecek bir yer de değil. Bunların yanı sıra Milli Eğitim Müdürlüğü tam bir açıklamada yapmıyor. Grubum bu okul satışına olumsuz oy verecektir” dedi.
Daha sonra İl Genel Meclisi Başkanı M. Tuna Soykan maddenin hukuki yetersizlikten dolayı iptalini teklif ederek oylamaya sundu. Teklif oy birliği ile kabul edildi.
Daha sonra gündemin bir sonraki maddesine geçildi. Gündemin 4. maddesinde yer alan İl Özel İdaresi’nin 2009 yılı programı içerisinde olmayan, fakat onarıma ihtiyacı olan köy yollarının tespiti için İmar ve Bayındırlık Komisyonu’nun hazırladığı raporun tamamlanmaması nedeni ile maddenin Cuma günü görüşülmesine karar verildi. (yy)