Milli gururumuz Barış Hersek

Kırklareli'nin köklü ve tanınmış ailelerinden olan Hersekli ailesinin en genç fertlerinden biri durumundaki Barış Hersek, 1988 doğumlu olup Savaş Hersek'in oğlu'dur. Abdi Hersekli Akaryakıt İstasyon İşletmeciliği yapan Zafer Hersek'in de yeğeni olan Barış, Kırklareli'nin Milli gururu oldu. Kırklarelili basketbolcu, Efes Pilsen altyapısında basketbola başladı. 1999-2006 sezonları arasında Efes Pilsen Küçükler, Yıldız ve Genç takımlarında forma giydi. 2006-07 sezonunda A Takıma yükseldi.

 

Aydeniz Dereli

Kırklareli’nin köklü ve tanınmış ailelerinden olan Hersekli ailesinin en genç fertlerinden biri durumundaki Barış Hersek, 1988 doğumlu olup Savaş Hersek’in oğlu’dur. Abdi Hersekli Akaryakıt İstasyon İşletmeciliği yapan Zafer Hersek’in de yeğeni olan Barış, Kırklareli’nin Milli gururu oldu. Kırklarelili basketbolcu, Efes Pilsen altyapısında basketbola başladı. 1999-2006 sezonları arasında Efes Pilsen Küçükler, Yıldız ve Genç takımlarında forma giydi. 2006-07 sezonunda A Takıma yükseldi.
Küçük takım ile 2 sene Türkiye Şampiyonluğu, 2001 Küçükler Türkiye Şampiyonası'nda en iyi guard seçildi. 2004 yılında Yıldızlar Türkiye Şampiyonluğu yaşadı ve aynı turnuvada MVP seçildi. Aynı sezon içinde Gençler Ligi'nde Türkiye ikincisi olan genç takımda en iyi forvet seçildi. 2004 yılında Yunanistan'da düzenlenen Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda milli Takım ile üçüncülük yaşadı. 2005-06 sezonunda Türkiye ikincisi olan Pertevniyal'de MVP ödülünü kazandı. Barış Hersek şu sıralar Darüşşafaka Cooper Tires kulübünde Basketbol hayatını sürdürüyor.
7 ile 20 Eylül 2009 tarihleri arasında FIBA tarafından Polonya'da 36.sı düzenlenen Basketbol Avrupa Şampiyonasında Basketbol A Milli takımında yer alan Barış Hersek, turnuvada ki ilk üç maçta forma giyerek Kırklareli’lileri gururlandırdı. Bizde Yeşilyurt Gazetesi olarak Barışa ve Milli Takıma Avrupa Şampiyonasında başarılar dileriz.