Milli Takım Antrenörü Metin Mestanoğlu, Kırklareli'de

Milli Takım Antrenörü Metin Mestanoğlu, Kırklareli'de

Türkiye'nin en başarılı antrenörlerinden biri olan Türkiye Masa Tenisi Milli Takım antrenörü, Türkiye Masa Tenisi Federasyonu Teknik Komite üyesi, eski Milli sporcu Metin Mestanoğlu ilimiz sporcularından Milli Takım için düşünülen sporcuların son performanslarını görmek ve kondisyon durumlarını incelemek üzere Kırklareli’ne geldi.

Türkiye’de 11 yıldır Masa Tenisi çalışmalarını sürdüren Metin Mestanoğlu, Milli Takıma sayısız sporcular kazandırdı. Birçok defa Minik, Yıldız, Genç ve Büyükler 'de Türkiye Şampiyonluğu'nu kazandı. Çalıştırdığı tüm takımları Süper Lig’e çıkardı ve Masa Tenisi camiasında çok iyi bir yer edindi. Türkiye’de ilk defa Masa Tenisi konusunda Mastır yapan Mestanoğlu, herkes tarafından kalitesi tartışılmayan bir antrenör olduğunu ispatladı.

Ilimiz sporcuları ile birkaç gündür bire bir çalışmalara katılan, antrenörümüz Soner Polat’tan sporcularımızın geçmişleri ve performansları ile ilgili bilgiler alan Metin Hoca, tespit etmiş olduğu bu bilgiler ışığında Türkiye Masa Tenisi Federasyonu'na, ilimizde yapmış olduğu çalışmalarla ilgili rapor sunacak. Bugüne kadar yapmış olduğu çalışmalarda sporcularımızın göstermiş oldukları performanstan son derece memnun olan ve birçok konuda beklediğinin üzerinde antrenman performansı görmesi, ilimizde Masa Tenisi’ne olan ilginin de çok hoşuna gitmesi nedeniyle eğer imkanlar oluşursa ilimizde antrenörlük hayatına devam etmek istediğini söyledi.

Metin Mestanoğlu ile yaptığımız söyleşide; “Soner Hocamız masa tenisiyle ilgili çok kısa sürede çok büyük işler başardı. Ben dahil hiç kimsenin beklemediği müthiş bir performans göstererek 3 - 4 yıl gibi kısa bir sürede Türkiye’nin sayılı masa tenisi grubunu oluşturmayı başardı. Geldiğim günden beri izlenimim şu oldu ki altyapı, Minik, Yıldız ve Genç takım seviyesinde olan tüm oyuncular teknik olarak gayet iyi durumdalar. Teknik ve maça yönelik çalışmalarla daha da üst düzeye çıkacaklarından eminim. Burada gördüğüm masa tenisi grubu beni çok etkiledi. Benim Istanbul’daki sporcularım antrenman salonuna gelmek için yaklaşık 1,5 saat geliş ve 1,5 saat de gidiş harcıyorlar. 2 saat de antrenman yaptığını düşünürseniz, toplam 5 saat ayırmaları gerekiyor ki, bir antrenman yapabilsinler. Oysa buranın küçük bir il olması sebebiyle çocuklar çok kısa sürede antrenman salonuna gelebiliyor, çok ta verimli çalışabiliyorlar ki en dikkatimi çeken nokta bu oldu. Gençlik Spor Il Müdürlüğü de bu gruba imkanlarının en iyisini sunmuş durumda.

Burada çalışmak insanlara zevk veriyor. Şehrin memleketim Bulgaristan'a yakın olması da benim için güzel bir nokta. Ayrıca kafamda tasarladığım birçok projeyi de burada kolayca hayata geçirebilirim. Kırklareli’nin sınır kenti olması dolayısıyla, oyuncularla birlikte Bulgaristan'daki bir kulüple anlaşarak belirli dönemlerde onların buraya gelmesi, belirli dönemlerde de bizim orada kamp yapmamız uygulanabilecek projelerimden biri...

Ayrıca Bulgaristan Milli Takımı’nı buraya davet ederek, Kırklareli’li oyuncularla masa tenisi kampı düzenleyebiliriz. Oyuncuların tecrübesinin artmasına yönelik buna benzer birçok şey düşünüyorum ve Soner Hocamın desteğiyle de Kırklareli' ye gelirsem bunları yapabileceğimden hiç şüphem yok. Eğer buraya gelirsem ilk hedefim Kırklareli'ni Türkiye'nin Masa Tenisi Merkezi yapmak. Orta vadeli hedefim ise ili Balkanların en iyi Masa Tenisi merkezi yapmak. Ve uzun vadeli hedefim ise Kırklareli’yi Avrupa'nın Masa Tenisi merkezi haline getirmek. Buradaki sporcularda da gözlemlediğim kadarıyla bu potansiyel var; dolayısıyla bu hedefler bize hiç uzak değil. Yeter ki ilin ileri gelenlerinden beklediğimiz destek sağlansın..."

Ilimiz antrenörü Soner Polat ise; “Böylesine kariyerli bir hocanın Kırklareli hakkında olumlu düşünmesi, şehrimizdeki hızlı gelişimi kendisinin dile getirmesi ve kentimiz hakkında çok büyük ve detaylı projelere sahip olması hoş bir şey... Biz de kendisini Kırklareli'mizde görmek istiyoruz” dedi.