''Mini Belde''ye 5 yıldızlı otel

Karadeniz'e kıyısı bulunan Kırklareli'nin Demirköy ilçesine bağlı İğneada Beldesi'ne inşa edilen beş yıldızlı otel beldenin tanıtımına katkı sağlıyor.


İğneada Resort Hotel ve SPA Genel Müdürü Erçin Çorba, yaptığı açıklamada Resort Hotel'in 2009 yılının Kasım ayında 126 oda ve 350 yatak kapasite ile faaliyete geçtiğini belirtti.
Otelin beldenin tanıtımında önemli rol üstlenen otelin, bölge insanına istihdam olanağı da sağladığını ifade eden Çorba, İğneada'nın nüfusunun 2 bin civarında olduğunu ve yaz sezonunda tatilciler, günü birlikçiler, çadır kuranlarla birlikte 25 bine ulaştığına dikkati çekti.
Çorba, otelde daha çok bölge insanını çalıştırmaya özen gösterdiklerini bildirerek, şunları söyledi:
''Bu işe gönül vermiş gençleri kahve köşelerinden çıkarıp, lise veya üniversite mezunu kişileri belli bir eğitimden geçirip kadromuza aldık. Bu anlamda büyük bir yarar sağlıyor. Otelimizde şu anda 105 personel görev yapıyor. Çevre esnafına büyük katkımız var. Yatırımlarımız halen sürüyor. Bizim asıl farklılığımız İğneada gibi ender doğal güzelliğe sahip bir yerde faaliyet göstermemiz. Longoz ormanları zaten bir Polonya'da birde İğneada'da var. Ormanın denizle birleşmesi zaten bir doğa harikası. 26-30 kilometre arasında Karadeniz'e sahil şeridi var. Bu güzellik dünyanın hiç bir yerinde yok. Longoz ormanları Milli Park statüsünde olduğu için, yapılaşmaya fazla izin verilmeyen bir yer.''
Otelde şu an yüzde 30 doluluk oranının yakalandığını anlatan Çorba, daha çok yerli turistlerin ilgi gösterdiği otele, az da olsa Bulgaristan, Almanya ve Fransa uyruklu turistlerin de gelmeye başladığını dile getirdi.
Çorba, ''Konaklama bazında daha önce böyle bir tesisin olmaması nedeniyle İğneada'ya küsen insanları, beldeyle barıştırdık. Kötü anıları yok eden, düzelten bir tesis haline geldik. İğneada'nın turizminde adını duyurmasında bir nevi ön ayak olduk'' diye konuştu.
Çorba, otelde konaklamak isteyen kişilere 99 TL ile 179 TL arasında değişen fiyatlarla hizmet verdiklerini sözlerine ekledi. aa