Minik eller başarılı eserlerini sergilediler

Minik eller başarılı eserlerini sergilediler

Özel Kırklareli Çocuk akademisi ilk haftanın değerlendirmesini çocukların yapmış olduğu eserlerini sergilemek maksadıyla şenlik tarzında bir eğlence düzenledi. Yapılan etkinliğe çocuklar  velileriyle birlikte kreş idaresini katılımı gerçekleşti. Yapılan sergide ki çocuk şenliğinine palyaçolar renk kattı. Çocukların doyasıya eğlendiği, şarkı söylediği, şirler okuduğu, röportaj verdiği proğram dolu dolu ve çok renkli karelere sahne oldu.

04- 06 yaş grup okul öncesi eğitimi veren Özel Kırklareli Çocuk Akademisi Eski Vali Konağı’nda yeni yerinde bu eğitim öğretim yılında hizmete girdi. Izlemiş oldukları eğitim vizyonundan bahseden Çocuk Akademisi’ni Müdüresi Güler Sorkun çok başarılı ve tecrübeli bir yönetici. 17 yıl boyunca Istanbul coşkun kolejlerinde Okul öncesi idarecisi olarak görevini başarıyla yapmış.

 Sorkun yapmış oldukları işin insan hayatının en önemli kısmını oluşturduğunu, eğitim hayatına “Sevgi asla başarısızlığa uğramaz” sloganıyla devam ettiğini dile getirdi. 17 yıl boyunca da sevginin meyvelerini en güzel bir şekilde topladıklarını dile getirdi. Her çocuğu ayrı bir birey olarak gördüğünüzde, çocuklar karşılığını mutlaka fazlasıyla verir diyor.

Güler Sorkun sözlerine şöyle devam ediyor: “Kırklareli Çocuk Akademisinde Çocuk merkezli etkin eğitim proğramı uyguluyoruz. Çocuklara vediğimiz uygulamalar arasında dans, yabancı dil (Ingilizce) santraç, serbest zaman etkinliği ve en az haftada bir drama yapıyoruz. Çocuklar bu tür etkinlikle kendilerini kolaylıkla ifade etme, kendilerini keşfetme olanağı buluyor. Çocukların alıcılarının en açık olduğu yaşlar olan 0-6 yaş dönemi olduğu için bu dönem “Yaşamın Altın Çağı” olarak tanımlanır. Bu sebeple bu altın çağlarını altın değerinde yaşatmak en büyük hedefimiz. Çocuklarımızın kendi dünyalarını keşfetmelerini sağlayacak, hayal güçlerini harekete geçirecek kapalı ve açık oyun alanları           sunuyoruz.

 Çocuklarımız için en büyük avantajımız geniş ve çok fonksiyonlu bir bahçeye sahip olamız. ÇOcuk Akademimiz Organik tarım bahçesi, kış bahçesi, cep sineması bulunuyor. Iki tane 10’lu iki tanede 15’li gruplarımız var. Çocuk Gelişimi mezunu 5 tane eğitmenimiz bulunmakta. Biz çocuklara sıcak bir aile ortamı sağlıyoruz. Bu eğitim programının içerisin de yer alan etkinliklerimizden olan düzenlemiş olduğumuz sergiyle hayata adımlarını atarken sağlam adımlarla ilerlemelerini sağlamak”

Palyaçoların gelmesiyle birlikte müzik eşliğinde yüzlerini boyatan çocuklar, neşeli şarkılar söyleyerek hareketli dakilar geçirdiler.

Eserlerinin başında bir ressam edasıyla poz verdiler. Annelerine babalarına minik ellerinden çıkan şaheserleri gösterirken gurur doluydular.

Eğlence saat 18:30’a kadar devam etti. Oradan ayrılırken birşeyler başarmanın mutluluğu yüzlerinden okunuyordu.