Minik öğrenciler, sanki o günleri tekrar yaşattılar

Minik öğrenciler, sanki o günleri tekrar yaşattılar

18 Mart Şehitleri Anma Günü münasebeti ile Değirmencik Köyü İlköğretim Okulu öğrencileri tarafından İlimiz Halk Eğitim Merkezi ve ASO Müdürlüğü Salonu’nda bir gösteri sergilendi. Geçtiğimiz Çarşamba akşamı, saat 20.00’de gerçekleşen gösteriye Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, Kırklareli Il Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yasin Özdil ve çok sayıda öğrenci velisi iştirak etti.

Program bu vatan uğruna canlarını feda eden aziz şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından okunan istiklal marşı ile başladı. Gösteride ilk olarak Çanakkale Zaferi’nin nasıl kazanıldığını anlatan bir slayt gösteri yapıldı. Ardından öğrenciler bir birinden güzel şiirler seslendirerek, Oratoryo’ya başladılar. Her öğrenci bu büyük zaferi ve o yıllarda yaşananları şiirleri ile öyle güzel anlattılar ki, salonda bulunanlar bir duygu seline sürüklendi.

Çanakkale Zaferi’nin kazanılması için Türk insanın genç, yaşlı demeden savaşa nasıl katıldığını, anaların oğullarını vatanı müdafası için ağıtlarla ve manilerle askere nasıl gönderdiklerini, “tek yürek tek yumruk” olarak bu savaşa nasıl girildiğini şiirler ve anlamlı müzikler ile anlatan öğrenciler, sürekli alkış alarak o günleri salonda bulunan herkese bir kez daha yaşattılar.

Düşman kuvvetlerinin ülkemize girmemeleri için ülkenin dört bir yanında ki Türk insanının vatan savunması uğruna savaşa canı pahasına dahi olsa nasıl katıldığını anlatan minikler, bu savaşı kazanmak için aç ve suzuz olarak askerlerimizin günlerce cephelerde nasıl savaştığını sergileyerek salonda bulunan herkesi bir kez daha o günlere geri götürdüler.

Öğrencilerden bazıları oyun süresince göz yaşlarını tutamadılar. Salonda bulunanlar konuklar da o günlerde yaşananların temsili canlandırmasını göz yaşları içinde izlediler. Savaş esnasında cephelerimizin birinde geçen bir olayı canlandıran öğrenciler yaşananları öğle güzel sergilediler ki ki tüm salon alkış sesleri ile inledi.

Cephelerde Türk insanın vatanı için nasıl canını vermekten çekimediğini, Vatan uğruna süngü süngüye nasıl savaşıldığını anlatan minikler, düşman kuvvetlerinin nasıl kalleşçe ve savaş kurallarına uymayan bir şekilde askerlerimize saldırdıklarını en güzel şekilde izleyenlere naklettiler.

Seyit Onbaşı’nın “Ocean” zırhlısını 210 kilo ağırlığında ki bir mermiyle, nasıl tek atışta batırdığını da canlandıran miniklerin bu anlamlı gösterisi yaklaşık 1 saat sürdü. Gösteri boyunca Çanakkale Savaşlarında yaşanan her detayı ayrıntısıyla sergilemeye çalışan öğrencilerin perfonmansları çok beğeni topladı. Sergilenen oyunun sonunda, Değirmencik Köyü Ilköğretim Okulu öğrencilerinin bu büyük performanslarını kutlayan Kırklareli Il Milli Eğitim Müdürü Halil Ecevit, öğrenciler ile bir hatıra fotoğrafı çektirdi.

Program iyi dileklerle son buldu.