Miniklerin mezuniyet coşkusu

Miniklerin mezuniyet coşkusu

Kırklareli Valiliği Özel Ümit Gündüz Bakımevi önceki gün hem yıl sonu etkinliği, hemde kreşlerinin yeni yeri olan Eski Vali Konağının açılışını gerçekleştirdi. Açılışa Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş ve eşi Aylin Coş, Vali Yardımcısı Zeki Koçberber, bir çok davetli, veliler ve vatandaşlar katılımda bulundu. Saygı duruşu ve Istiklal marşının akabinde ise Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş bir konuşma yaptı. Coş konuşmasında şunları kaydetti: “Bugün burada gerçekten önemli bir hizmetin açılışı için bulunmaktayız.  Aynı zamanda geleceğimizin teminatı küçük yavrularımızın etkinlikleri seyretmek amacıyla toplandık.

Bu mekanın eğitim ve öğretim hizmetinde kullanılması için girişimde bulunan herkese teşekür ediyorum. Bu mekan herkesin bildiği gibi giderek yıkılmaya yüz tutan bir bina halindeydi. Burayı Valilik olarak onardık. Daha sonrasında bir eğitim kültür, yada turizm hizmetlerinde kullanılması kaydıyla ihaleye çıkardık. Bundan önceki iki taliplisi burayı restoran amaçlı istemişlerdi, vazgeçtiler. Üçüncü ihalede eğitim amaçlı kullanmak isteyen firma kazandı. Okul öncesi çocuklara eğitim hizmeti için güzel bir çalışma başlattıklarını öğrendim.

Çocuklarımızın gösterilerini hep birlikte izleyeceğiz. Bu hizmetin Kırklareli’ne hayırlı olmasını özellikle çocuklarımıza yararlı olmasını diliyorum.” derken okul öncesi eğitimin önemini de vurguladı. Ayrıca Kırklareli’nin 9 yıllık zorunlu okul öncesi eğitim uygulayan iller arasına girdiğini hatırlattı.

 Coş; ” Bu tür kuruluşlar vermiş oldukları hizmetin içeriği bakımından devletin omuzlaması gereken yükün bir bölümünü üstlenmiş oluyor. Bu açıdan da bu hizmet önemli ve yararlı” dedi. Konuşmasının sonunda da emeği geçen herkese teşekkür ederken, çocuklara da  bu hizmetin fayda sağlamasını dileyerek konuşmasını sonlandırdı.

Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un konuşmasının akabinde sahneyi minik oyuncular aldı. Ilk olarak Arif Nihat Asya’nın “Bayrak” adlı şirini abları okurken yanlarında kurdeleden yıldız yapan başarılı minikler Ay ve yıldız şeklini büyük marifetle sergilediler. Büyük alkış alan gösteri akabinde sahneyi küçük mehteran takımı aldı. Mehteran takımının yaklaşık on dakika süren programının sonrasında diğer öğrencilerin sunmuş olduğu skeçler, şiirler sonrasında gösteri sona erdi. Program sonunda Kırklareli Valisi Hüseyin Avni Coş’un eşi Aylin Coş miniklerin karnesini dağıttı. Çocuklarla yakından ilgilenip onlara tek tek sevgi gösterisinde bulunan bayan Coş, miniklerinde ilgi odağı oldu.

 Hatta heyecan sonucunda hata yapıp morali bozulan çocukları da teselli edip destekte bulundu. Aylin Coş’un bu ilgisinden ve desteğinden dolayı memnun olan çocuklar karşılığını fazlasıyla verdiler.  Özel Ümit Gündüz Bakımevi’nin ilk mezunları hayatlarında belki de hiç akıllarından çıkaramayacakları bir tecrübeyi yaşamış oldular! Yapılan ikram faslından sonra program sona erdi.