"Mısır müdahale fiyatı 450 TL olarak belirlendi"

"Mısır müdahale fiyatı 450 TL olarak belirlendi"

Mısır alım fiyatlarının geçtiğimiz gün açıklandığını üreticiye müjdeleyen AK Parti Kırklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sarıçam, TMO'nce belirlenmiş olan mısır müdahale fiyatının 450 TL / Ton olarak açıklandığını söyledi.

Geçen yıl ton başına 430 TL olan mısır alım fiyatının, bu yıl 450 TL olarak belirlenmiş olmasının, üreticiyi sevindireceğini dile getiren Sarıçam, mısır alım kriterlerinde iyileştirmeler yapan Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın, mısır alımlarında geçen yıla göre yüzde 9,2'lik bir artış yapmış olduğunu kaydetti.

Müdahale alım fiyatları belirlenirken; üretim miktarı, dünya piyasalarındaki gelişmeler, geçtiğimiz yıl fiyatları, ikame ürün fiyatları, maliyetler, enflasyon oranı (Ağustos 2008 / Ağustos 2009 ÜFE yüzde -1,04) ve üretimin sürdürülebilirliğinin dikkate alındığının altını çizen Sarıçam, 2008 yılında tonda 36 TL olarak ödenen primin bu yıl 40 TL'ye çıkarıldığını, prim desteğiyle birlikte fiyatın 490 TL'ye ulaşacağını ifade etti.

Sarıçam, alımların geçtiğimiz gün itibariyle başladığını, Tarım Bakanlığı'nın üreticilere ton başına 40 TL prim ödeyeceğini söyledi.