Model Uçaklar Müsellim'de kıyasıya yarıştı

Uluslar Arası İstanbul Serbest Model Uçuş Şampiyonası Kırklareli'nin Vize İlçesi Müsellim Köyü'nde Başladı.

Uluslar arası havacılık Federasyonunun düzenlemiş olduğu İstanbul serbest model uçuş şampiyonasın 6.’sı Kırklareli’nin Vize İlçesi Müsellim köyünde başladı. Müsellim Köyü Karakaya Mevkiinde yapılan şampiyonaya Gürcistan, İsviçre, Bulgaristan, Ukrayna, Corcia, Rusya, Macaristan, Hollanda, Almanya ve Türkiye olmak üzere toplam 10 Ülkeden 60 civarında F1-A, F1-B, F1-C,F1-H,P–30 model yarışmacıları katıldı.
Organizasyon sorumlusu Nejdet Ergin yaptığı açıklamada 6yıldır Kırklareli’nin Vize İlçesi Müsellim Köyü’nde düzenlediğimiz şampiyonaya katılım oldukça yüksek olduğunu belirtti.
Uluslar arası Federasyonu tarafından düzenlenen Türk Hava Yolları onaylı olduğunu söyleyen Ergin ‘Uluslar arası havacılık Federasyonu 44 bölgede bu tür yarışmalar düzenleniyor. Bu yarışmalar sonrası biz sonuçları federasyona bildiriyoruz. Federasyonda bu sonuçlarla Dünya Şampiyonası seçerek para ve çeşitli ödüller veriyor.
Yarışmacı bir kros içerside modelini serbest bıraktığında modelim raundu bitişine takiben modelinin iniş noktasını bulmak üzere yaklaşık 3–4 kilometre giderek modelini buluyor. Bu şampiyonanın Kırklareli ve Ülkemiz için çok önemli.
Kırklareli’nin bu bölgesini seçmelerinin amacının düzlük ve hava şartlarından dolayı olduğunu ifade eden Ergin; “İstanbul’da böyle düzlük bir arazi bırakmadılar. Her yerde katlarca binalar yapılıyor. Böyle bir şampiyona yapabileceğimiz düzlük bir arazi ve hava şartları yok” dedi.
Müsellim Köyü Muhtarı Murteza İzmiş ise 2010 yılında Dünya Şampiyonasının burada yapılmasını istediğini belirterek; “6 yıldır köyümüzde yapılan şampiyonalardan köy halkımız çok memnun. Köy halkımız ve çocuklarımız ismini bile duymadığı uçak isimlerini burada duyarak tanıma fırsatı buluyorlar” dedi.
Şampiyonada yarışmalar hava şartlarından dolayı kısa süreliğine ertelenirken hava koşullarının kötü gitmesi halinde yarışmalar yarına ertelenecek. (s)