Müdür Çakır;"Başarının yakalanmasında ailenin görevi büyüktür"

Müdür Çakır;'Başarının yakalanmasında ailenin görevi büyüktür'

Fem Dershanesi Kırklareli Şubesi’nden 25 Ocak Pazar günü öğrenci ve velileri bilinçlendirme adına özel bir seminer düzenlendi. Kırklareli Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Salonu’nda Fatih Üniversitesi Rehberlik ve Danışmanlık Öğretim Görevlisi Efkan Yeşildağ tarafından “başarıda ailenin rolü” adı altında OKS(Ortaöğretim Kurumları Sınavı) ve ÖSS (Öğrenci Seçme Sınavı)’ye hazırlanan öğrenci ve velilerine ayrı ayrı olarak toplam 4 seminer düzenlendi. Ilk seminer saat 09:00’da OKS’ye giricek öğrencilere sınav öncesi başarı için ne gibi yollar çizileceği konusuna değinildi.         

Saat 12:00’da ise OKS’ye katılacak öğrenci velilerine yine Yeşildağ tarafından seminer düzenlendi. Yeşildağ bu seminerde öğrenci velillerine seslenerek çocuklarına karşı daha güleryüzlü olmalarını ve onlara çok fazla baskı yapılmamasını belirtti.

Yeşildağ OKS’ye girecek öğrencilerin velilerine verdiği seminerin ardından eşi ve kendisinin yazdığı “Mesafeler var aynı odada, “Kalbe düşen damlalar-1” ve “Kalbe düşen damlalar-2” isimli kitapları veliler için imzaladı. Efkan Yeşildağ seminerlerine saat 13:00’da ÖSS’ye hazırlanan öğrenciler ile devam etti. Bu seminerde de öğrencilere güleryüzlü bir şekilde öğütler veren Yeşildağ, stres, başarı, hayatın dengesi, düzenli yaşam ve beslenme saatlerine değindi. Öğrencilere kendileri tarafından makul hedefler belirlemeleri gerektiğini dile getirdi. Ayrıca bir öğrencinin 20 haftada sınav için nasıl 40 net arttırması gerektiğini de uzun uzun anlatarak başarının anahtarını gösterdi. Kültürel ve Sosyal Etkinliklerin yanı sıra nefes egzersizi yapmaları tembihledi.

Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Efkan Yeşildağ’ın saat 15:00’da ÖSS öğrenci velilerine vermiş olduğu seminer ile sona erdi. Yeşildağ’a vermiş olduğu seminerlerden dolayı teşekkür eden Fem Dershanesi Kırklareli Şube Müdürü Hasan Çakır;” Dershanemiz olarak başarıyı 3’lü sac ayağına benzetiyoruz. Bunların bir ayağı öğrenci, bir ayağı dershane, diğer ayağı da aileledir. Öğrencinin başarıyı yakalaması için mutlak ailenin bilinçli olarak bu süreçte yer alması gerektiğini düşünüyoruz. Bundan dolayı da Fatih Üniversitesi Öğretim Görevlisi Efkan Yeşildağ velilere ve öğrencilerimizi bilinçlendirmek adına çok güzel seminerler verdi. Bu seminerin düzenlenmesinde emeği geçen ve katılım gösteren velilerimize ve öğrencilerimize çok teşekkür ediyoruz.” dedi.